Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 2020

Ημερίδα της ΠΕΔΔΕ με τον Συνήγορο του Πολίτη για τα έσοδα των δήμων και το Κράτος Δικαίου

Ημερίδα της ΠΕΔΔΕ με τον Συνήγορο του Πολίτη για τα έσοδα των δήμων και το Κράτος Δικαίου

pedde-imerida-sinigoros-politi (1)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 η ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας (ΠΕΔΔΕ) σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Πολίτη» και θέμα “Έσοδα Δήμων και Κράτος Δικαίου”.
Των εργασιών της ημερίδας προηγήθηκε συνέντευξη τυπου στα ΜΜΕ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος από τον Πρόεδρο της ΠΕΔΔΕ και Δήμαρχο Αγρινίου, Γιώργο Παπαναστασίου, τον επικεφαλής του Συνήγορου του Πολίτη κ. Ανδρέα Ποττάκη, καθώς και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολο Κατσιφάρα.
Τον Συνήγορο του Πολίτη κ. Ανδρέα Ποττάκη και τους προσκεκλημένους υποδέχτηκε με χαιρετισμό – τοποθέτηση ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας κ. Γιώργος Παπαναστασίου, τελώντας την έναρξη της ημερίδας.
Κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του ο κ. Παπαναστασίου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων εκτενώς στις παθογένειες των δομών της Δημόσιας Διοίκηση και Αυτοδιοίκησης σε ότι αφορά την προέλευση και διαχείριση των εσόδων των Δήμων.
Επισήμανε δε και με χαρακτηριστικά παραδείγματα την διατάραξη του αισθήματος δικαίου μεταξύ των πολιτών μέσα από αυτές τις πρακτικές και ειδικά στην τρέχουσα συγκυρία όπου η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να καλύψει ένα μεγάλο φάσμα κοινωνικών αναγκών από το ανύπαρκτο περίσσευμα της.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου κλείνοντας τον χαιρετισμό του και αφού ευχαρίστησε τον Συνήγορο του Πολίτη για την ενεργή του συμμετοχή στην ημερίδα εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι στην κυοφορούμενη τα τελευταία χρόνια μεταρρύθμιση στη λειτουργία του κράτους (Σχέδιο Κλεισθένης), απουσιάζει μια σύγχρονη και ρεαλιστική προσέγγιση του όλου θέματος.
Αμέσως ακολούθησε ο Χαιρετισμός–τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολου Κατσιφάρα, ο οποίος αναφέρθηκε στην εμπειρία του από την λειτουργία της Δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης.
Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο Συνήγορος του Πολίτη κ. Ανδρέας Ποττάκης, ο όποιος αναφέρθηκε διεξοδικά στα συμπεράσματα της ειδικής έκθεσης “Έσοδα των Δήμων και Κράτος Δικαίου”, καταθέτοντας παράλληλα και την πολύτιμη εμπειρία του από την θέση του στην Ανεξάρτητη Αρχή.
Το πρώτο μέρος της ημερίδας έκλεισε με τον χαιρετισμό του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος & Ιονίου, Ν. Παπαθεοδώρου, ενώ ακολούθησαν με σύντομες παρεμβάσεις ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θάνος Καρπής και ο Αντιδήμαρχος Πάτρας κ. Παναγιώτης Μελάς.
Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας και με τον συντονισμό της βοηθού του Συνηγόρου του Πολίτη για θέματα κράτους πολίτη, κυρίας Ε. Σαββίδη, αναπτύχθηκαν οι τεκμηριωμένες και διαφωτιστικές εισηγήσεις των στελεχών της ανεξάρτητης αρχής, Κ. Ανδρικάκη, Ε. Μπενέκου, Ε. Παπαδοπούλου και Ε. Θωμόπουλου.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΕΔΔΕ, ακολούθησε ένας πλούσιος και γόνιμος διάλογος μεταξύ των συμμετεχόντων, κατά την διάρκεια του οποίου τα στελέχη των δήμων κατέθεσαν τους προβληματισμούς και τις εμπειρίες τους από την καθημερινή ενασχόληση στις οικονομικές υπηρεσίες των δήμων.
Την ημερίδα πέραν των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, παρακολούθησαν και πολλά στελέχη των οικονομικών υπηρεσιών των δήμων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και Ηπείρου.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

pedde-imerida-sinigoros-politi (2)

pedde-imerida-sinigoros-politi (3)

pedde-imerida-sinigoros-politi (4)

pedde-imerida-sinigoros-politi (5)

pedde-imerida-sinigoros-politi (6)

pedde-imerida-sinigoros-politi (7)

pedde-imerida-sinigoros-politi (8)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.