Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου ο ημιμαραθώνιος 20ος Άκτιος Δρόμος

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου ο ημιμαραθώνιος 20ος Άκτιος Δρόμος

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ο ημιμαραθώνιος 20ος Άκτιος Δρόμος με αφετηρία το Άκτιο και τερματισμό το Δημαρχείο Βόνιτσας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, Παντελή Αποστολάκη:

Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας θα υποδεχθεί τους αθλητές δρομείς για τον 20ο Άκτιο Ημιμαραθώνιο Δρόμο, τον παιδικό αγώνα των 1.000 μέτρων, τον 5ος αγώνα πόλης των 5 χλμ  και τον 1ο αγώνα των 10.000 χλμ που θα ξεκινήσει από τον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας.

Ο 20ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος θα ξεκινήσει στις 09:15 από το ύψος του αεροδρομίου του Ακτίου Βόνιτσας με κατεύθυνση προς τον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας ( δρόμος Άκτιο – Λευκάδα με μια παραλιακή παράκαμψη).

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει τον δρόμο Λευκάδα – Βόνιτσα και στην συνέχεια σε μια ειδυλλιακή διαδρομή πίσω από το Κάστρο της Βόνιτσας ( περιοχή Χώρα ) θα καταλήξει στην παραλία της Βόνιτσας στο ύψος της πλατείας του Δημαρχείου Ακτίου Βόνιτσας.

Μαζί με τον Ημιμαραθώνιο Άκτιο Δρόμο τα τελευταία χρόνια γίνεται και ο δρόμος των 5.000 μέτρων αλλά και των 1.000 μέτρων για μικρά παιδιά ( κάτω των 12 ετών ).

Ο αγώνας των 1.000 μέτρων θα ξεκινήσει στις 11:45  από την παραλία της Βόνιτσας ( από το ύψος του Δημαρχείου ) και θα κατευθυνθεί προς τον χωματόδρομο  (γύρω του Κάστρου –   περιοχή Χώρα) . Θα στρίψει στο τέρμα του χωματόδρομου   με κατεύθυνση τον πάνω δρόμο περιμετρικά του Κάστρου , πάλι προς την παραλία.

Ο αγώνας των 5.000 θα ξεκινήσει στις 9:05 από την παραλία της Βόνιτσας στο ύψος της πλατείας Δημαρχείου Ακτίου Βόνιτσας .

Ο Η διαδρομή που έχει επιλεχθεί για τα 5.000 μέτρα περιλαμβάνει. Το γύρω του Κάστρου ( περιοχή Χώρα) , το άλσος της Σάλτινης και το πανέμορφο νησάκι της Κουκουμίτσας.

Τα 5.000 μέτρα είναι μια ευκαιρία μαζικής συμμετοχής για τις οικογένειες της πόλης μας ( και τον όμορων πόλεων και χωριών ) αλλά και σε μεμονωμένους αθλητές να λάβουν μέρος, στον αγώνα και να γνωρίσουν τις ομορφιές της Βόνιτσας.

Ο αγώνας των 10.000χλμ  θα ξεκινήσει στις 9:10  από την διασταύρωση ( Πρέβεζας – Λευκάδας – Βόνιτσας) του χωριού Αγίου Νικολάου Βόνιτσας με κατεύθυνση  την  Βόνιτσα. Ο αγώνας των 10.000 θα ακολουθήσει τον

δρόμο Άγιο Νικόλαο–Βόνιτσας  και στην συνέχεια σε μια ειδυλλιακή διαδρομή πίσω από το Κάστρο της Βόνιτσας ( περιοχή Χώρα ) θα καταλήξει στην παραλία της Βόνιτσας στο ύψος της πλατείας του Δημαρχείου Ακτίου Βόνιτσας

(διαδρομή του ημιμαραθωνίου από το 10 χλμ έως τον τερματισμό)

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικώς στο 26430-22232, στο email kekomekada@gmail.com καθώς και ηλεκτρονικά στο link https://forms.gle/JfndZR92R4i8pSK36

Αναλυτικά η προκήρυξη του αγώνα και περισσότερες πληροφορίες στο site: http://aktiosdromos.blogspot.com

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.