Πέμπτη, 13 Αυγούστου, 2020

Ιόνια Οδός: Διακοπή κυκλοφορίας την Τετάρτη στο τμήμα Αντίρριο – Γαβρολίμνη

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην Ιόνια Οδό και συγκεκριμένα στο τμήμα Αντίρριο – Γαβρολίμνη, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών στο δίκτυο ηλεκτρισμού υψηλής τάσης.

Ειδικότερα, την Τετάρτη 10 Απριλίου από τις 08:00 έως τις 14:00, θα ισχύσει ολική διακοπή κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα, στο τμήμα μεταξύ του Ανισόπεδου Κόμβου (Α/Κ) Αντιρρίου με κατεύθυνση προς Ιωάννινα και του Α/Κ Γαβρολίμνης με κατεύθυνση προς Αντίρριο.

Κατά το ανωτέρω διάστημα, όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Ιωάννινα, θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Αντίρριου και μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού και τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, θα επανεισάγονται σε αυτόν μέσω του Α/Κ Γαβρολίμνης.

Αντιστοίχως, όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Αντίρριο, θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Γαβρολίμνης και μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού και τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, θα επανεισάγονται σε αυτόν μέσω του Αντίρριου.

Τέλος να επισημάνουμε πως καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των προαναφερθέντων ρυθμίσεων, ο μετωπικός σταθμός διοδίων της Κλόκοβας θα βρίσκεται εκτός λειτουργίας, ενώ οι πλευρικοί σταθμοί διοδίων Γαβρολίμνης θα λειτουργούν κανονικά, χρεώνοντας πλήρως αναλογικά τους οδηγούς για τη χρήση του τμήματος Α/Κ Νότιος Αγρινίου – Α/Κ Γαβρολίμνης, τμήμα το οποίο είτε θα έχουν διανύσει (οι κινούμενοι προς Αντίρριο) είτε πρόκειται να διανύσουν (οι κινούμενοι προς Ιωάννινα).

Η Νέα Οδός, σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους.

“Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα”, καταλήγει η εταιρεία.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους πολίτες ότι, στα πλαίσια εκτέλεσης εργασιών στον Αυτοκινητόδρομο «ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ» περί την χ/θ 8+000, για την κατασκευή γραμμής μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και σύνδεση του Υ/Σ Αντιρρίου με το δίκτυο ΥΤ Τριχωνίδας-Αιτωλικού-Πάτρα, με απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας θα ισχύσουν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με σκοπό την ομαλή – ακώλυτη κυκλοφορία των οχημάτων και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων:

Αμφίπλευρη εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων μεταξύ των Α/Κ Αντιρρίου και Α/Κ Γαβρολίμνης ως ακολούθως:
• Πλήρης αποκλεισμός του Αυτοκινητοδρόμου «ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ» , μεταξύ των Α/Κ Αντιρρίου χ/θ 5+499 (παλαιά χ/θ 0+500) και Α/Κ Γαβρολίμνης χ/θ 18+507 (παλαιά χ/θ 13+500).
• Αποκλεισμός των κλάδων εισόδου του Α/Κ Αντιρρίου, ρεύμα προς Ιωάννινα και του Α/Κ Γαβρολίμνης , ρεύμα προς Αντίρριο.
• Διοχέτευση – εκτροπή της κυκλοφορίας αμφίπλευρα μέσω Νέας Εθνικής Οδού (Ν.Ε.Ο), μεταξύ Α/Κ Αντιρρίου και Α/Κ Γαβρολίμνης, σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο και την Μελέτη Διαδρομών Παράκαμψης σε περίπτωση αποκλεισμού τμήματος του Αυτοκινητοδρόμου «ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ»

Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοσθούν από την 08.00΄ ώρα της 10-04-2019 μέχρι και την 14.00΄ώρα της 10-04-2019, ενώ σε περίπτωση που καιρικές συνθήκες ή άλλοι παράγοντες δεν επιτρέψουν την έναρξη των εργασιών την 10η Απρίλιου, αυτές θα πραγματοποιηθούν την 11-04-2019 και από ώρα 08.00΄έως 14.00΄. Σε περίπτωση ταχύτερης ολοκλήρωσής των εργασιών, θα έχουμε αποκατάσταση της κυκλοφορίας, νωρίτερα από τον προγραμματισμένο χρόνο.

Η εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα πραγματοποιηθεί από το Α΄Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου –Ιωαννίνων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.