Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Iσόβια και πρόστιμα 10 εκατ. ευρώ βάραιναν τον 57χρονο

Iσόβια και πρόστιμα 10 εκατ. ευρώ βάραιναν τον 57χρονο

συλληψηΣυνελήφθη χθες 57χρονος στην Αμφιλοχία που αναζητούνταν με σωρεία καταδικαστικών αποφάσεων, ενταλμάτων σύλληψης και βουλευμάτων. Είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και φυλάκιση 57 ετών, ενώ οι χρηματικές ποινές και τα πρόστιμα που του έχουν επιβληθεί ξεπερνούν τα 10.000.000 ευρώ. Αναλυτικά αναφέρει η αστυνομία:
Συνελήφθη, χθες (8-6-2016) το μεσημέρι στην Αμφιλοχία, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, ένας 57χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δεκαεπτά καταδικαστικές αποφάσεις, πέντε εντάλματα σύλληψης και τρία βουλεύματα Δικαστικών και Ανακριτικών Αρχών της Αθήνας και του Πειραιά.
Ο δράστης διώκονταν για απάτη κατ΄εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, έκδοση εικονικών τιμολογίων, μη απόδοση Φ.Π.Α., πλαστογραφία κατ΄εξακολούθηση, μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, υπεξαίρεση κατ΄εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου και μη υποβολή φορολογικής Δήλωσης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεχών και στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη της εγκληματικότητας, οι αστυνομικοί σταμάτησαν, χθες το μεσημέρι στην Αμφιλοχία, για έλεγχο τον 57χρονο τη στιγμή που κινούνταν με αυτοκίνητο.
Από τον έλεγχο των στοιχείων του δράστη προέκυψε ότι, είχε καταδικαστεί με αποφάσεις Δικαστηρίων διαφόρων βαθμίδων, της Αθήνας και του Πειραιά, σε ισόβια κάθειρξη και σε συνολική ποινή φυλάκισης πενήντα πέντε ετών, ενώ του είχαν επιβληθεί χρηματικές ποινές που ξεπερνούσαν τα 10.000.000 ευρώ καθώς και διαρκή αποστέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.
Επιπλέον, σε βάρος του εκκρεμούσαν πέντε εντάλματα σύλληψης των Ανακριτών Αθηνών και Πειραιώς, καθώς και τρία βουλεύματα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.