Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

(Kαι) Αιτωλοακαρνάνες χρυσαυγίτες έκλεισαν τα σύνορα στην Κακαβιά

(Kαι) Αιτωλοακαρνάνες χρυσαυγίτες έκλεισαν τα σύνορα στην Κακαβιά

SINORA_556_355Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε στο τελωνείο της Κακαβιάς, με συνθήματα για την Βόρειο Ήπειρο…

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε χθες το μεσημέρι στην Κακαβιά, από εκατοντάδες μέλη της Χρυσής Αυγής που νωρίτερα το πρωί είχαν παραβρεθεί στις καθιερωμένες εκδηλώσεις στον Γράμμο.

Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής “με επικεφαλής τον Συναγωνιστή Χρήστο Παππά και παρουσία των Συναγωνιστών Χρήστου Ρήγα και Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, εκατοντάδες Χρυσαυγίτες από όλη την Ήπειρο, την Αιτωλοακαρνανία και την Αχαΐα έκλεισαν τον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς.
Αφορμή για την δυναμική διαμαρτυρία ήταν τα τελευταία γεγονότα στην Πρεμετή, αλλά και το κύμα της ασφαλίτικης τρομοκρατίας των αλβανών που εξαπολύθηκε τον τελευταίο μήνα στην περιοχή της Χιμάρας με αφορμή το μνημόσυνο του Αριστοτέλη Γκούμα, δείχνοντας ότι δεν ξεχνούν το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα”.

ΦΩΤΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
ΦΩΤΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

 

ΦΩΤΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
ΦΩΤΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Για περίπου μία ώρα οι συγκεντρωμένοι έκλεισαν τα σύνορα φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της Βορείου Ηπείρου
με κυρίαρχο το “Εκεί εκεί ψηλά στην Πρεμετή σημαία θα υψώσουμε και πάλι ελληνική!”.

Στη συνέχεια ο Χρήστος Παππάς πήρε το λόγο όπου μεταξύ άλλων είπε: “Ερχόμαστε σήμερα εδώ στα τεχνητά σύνορα για να διατρανώσουμε τον αγώνα μας για την απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου. Η Αλβανία φοβάται τη Χρυσή Αυγή γιατί είναι το μόνο κόμμα που έχει στο πρόγραμμα του τον αγώνα για τον Ελληνισμό της Β. Ηπείρου.
Η ελληνική μνημονιακή κυβέρνηση δίνει στους συμμάχους του ΝΑΤΟ τις βάσεις στη Σούδα και την Καλαμάτα χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Αυτό που πρέπει όμως να ζητήσει διεθνώς είναι η εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Κερκύρας που προβλέπει την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου και αυτό θα είναι είναι πρώτο βήμα για την απελευθέρωση της ελληνικής αυτής γης. Σας καλώ τώρα να στραφούμε με το βλέμμα προς τη Βόρειο Ήπειρο και να ψάλλουμε τον εθνικό μας ύμνο τόσο δυνατά για να τον ακούσουν τα αδέρφια μας στους Άγιους Σαράντα, στη Χιμάρα και στην Πρεμετή”.

ΦΩΤΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
ΦΩΤΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

 

ΦΩΤΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
ΦΩΤΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

 

ΦΩΤΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
ΦΩΤΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

 

ΦΩΤΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
ΦΩΤΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ολοκληρώθηκε με τους συγκεντρωμένους να ψάλλουν σε στάση προσοχής τον Εθνικό Ύμνο…

newsit.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.