Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Kαλά νέα για 1ο και 2ο Δημοτικό Βόνιτσας

vonitsa4Το «πράσινο φως» για τη στατική αποκατάσταση του 1ου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας, άναψαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Ένας «γόρδιος δεσμός» που διήρκησε για περισσότερα από 10 χρόνια φαίνεται να λύνεται, καθώς η Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων έδωσε θετική εισήγηση για τη χρηματοδότηση του έργου. Μετά το σεισμό του 2003 ο δεύτερος όροφος των συγκεκριμένων  σχολείων είχε χαρακτηρισθεί ακατάλληλος, ενώ η πρόσφατη σεισμική δόνηση της Κεφαλονιάς κρίνει πλέον απαραίτητη την εκ νέου αξιολόγηση της στατικής επάρκειας του κτιρίου. Σε επικοινωνία που είχε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κώστας Καραγκούνης με την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ενημερώθηκε ότι θα εγκριθούν, μέσω ΕΣΠΑ, τα απαραίτητα κονδύλια τα οποία θα διατεθούν για να πραγματοποιηθούν οι εργασίες για τη στατική αποκατάσταση των κτιρίων.

Εκκρεμεί πλέον η εισήγηση της Διεύθυνσης Δημοσίων Επενδύσεων να υπογραφεί από το Γενικό Γραμματέα ΕΣΠΑ, κ. Γιώργο Γιαννούση και τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστή Χατζηδάκη για να ξεκινήσουν οι εργασίες που θα προσφέρουν τη μέγιστη ασφάλεια στους μαθητές των σχολείων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.