Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Kαλοκαιρινές δραστηριότητες του Λαογραφικού Ομίλου της ΓEA

Kαλοκαιρινές δραστηριότητες του Λαογραφικού Ομίλου της ΓEA

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίστηκαν και φέτος οι καλοκαιρινές δραστηριότητες του Λαογραφικού Ομίλου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου.
Η δραστηριοποίηση αυτή του Ομίλου έχει να κάνει με τη συμμετοχή του σε εκδηλώσεις οι οποίες λαμβάνουν χώρα σε διάφορες περιοχές της χώρας μας ή και του εξωτερικού, με σκοπό τη διάδοση και προβολή του πολιτισμικού πλούτου του τόπου μας, τη δημιουργία συνεργασιών κλπ.

Φέτος ο Λαογραφικός Όμιλος της ΓΕΑ, το διήμερο 26 και 28 Αυγούστου 2011, έλαβε μέρος, με αντιπροσωπευτικό του τμήμα, στο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων «Καλοκαίρι 2011» του Δήμου Λέρου Δωδεκάνησου, αφήνοντας κυριολεκτικά τις καλύτερες εντυπώσεις, όχι μόνο για τις χορευτικές του ικανότητες, αλλά και για τη συνολική του παρουσία στην εν λόγω ακριτική περιοχή.
Οι χοροί τους οποίους με μεγάλο μεράκι και μαεστρία χόρεψαν οι χορευτές και οι χορεύτριες του Ομίλου είχαν σημείο αναφοράς τη Ρούμελη και το Μοριά, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία
Μεταξύ των συμμετεχόντων στο Φεστιβάλ της Λέρου ήταν και τοπικός πολιτιστικός Σύλλογος “Aρτεμις”, καθώς και το Λύκειο Ελληνίδων Σερρών.

Στη συνεχεία και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011 ο Όμιλος συμμετείχε στη 10η συνάντηση χορευτικών τμημάτων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό θέατρο “Δόρα Στράτου”, στο Λόφο Φιλοπάππου στην Αθήνα.
Στην εκδήλωση αυτή, στην οποία συμμετείχαν και άλλα πέντε αντιπροσωπεύτηκα συγκροτήματα από διάφορες περιοχές της χώρας (Φωκίδα, Πήλιο, Πέλλα, Λιβαδειά, Μεσσάτιδα), ο Όμιλος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει με μοναδικό τρόπο μια σειρά από χορούς και τραγούδια της Αιτωλοακαρνανίας που ενθουσίασαν το κοινό, μέρος το οποίου αποτελούσαν και συμπατριώτες μας Αιτωλοακαρνάνες.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχημένη παρουσία του Λαογραφικού Ομίλου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου στις παραπάνω εκδηλώσεις και ειδικά στις χορεύτριες και χορευτές των τμημάτων, το χοροδιδάσκαλο Γιώργο Τσελίκα, και τη συνεργάτιδά του Ασπασία Κρικώνη, καθώς και στην Εφορεία του τμήματος που με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγάπη φροντίζει για τις άψογες εμφανίσεις του Ομίλου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.