Τρίτη, 24 Νοεμβρίου, 2020

Kασαπίδης: “Οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας αυτοσχεδιάζουν στις καλλιέργειές”

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Ν.Δ., βουλευτής Κοζάνης κ. Γιώργος Κασαπίδης με αφορμή την περιοδεία του στην Αιτωλοακαρνανία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Η πρόκληση που οφείλει να απαντήσει η χώρα σήμερα είναι η αύξηση της παραγωγής.
Στον αγροτικό τομέα ιδιαίτερα, η πρόκληση αυτή επιβάλλεται ως αναγκαιότητα, εξαιτίας της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί.
Το 70% των προϊόντων διατροφής των Ελλήνων εισάγεται από χώρες του εξωτερικού.
Υπ’ αυτές τις συνθήκες η αύξηση της παραγωγής και της παραγωγικότητας του αγροτικού τομέα αναδεικνύεται ως εθνική υπόθεση.
Στην προσπάθεια αυτή νομοί όπως ο νομός Αιτωλοακαρνανίας μπορούν να πρωταγωνιστήσουν.
Οι ευνοϊκές εδαφοκλιματικές συνθήκες, η γεωγραφική του θέση, η ποικιλία αγροτικών δραστηριοτήτων και στους τέσσερις κλάδους της αγροτικής οικονομίας στο νομό, αλλά και η μεγάλη γεωργική παράδοση των ανθρώπων του νομού, αποτελούν το βασικό υπόβαθρο για την παραγωγή μεγάλης ποικιλίας και όγκου αγροτικών προϊόντων ποιότητας.
Αναγκαία προϋπόθεση γι’ αυτό αποτελεί η ύπαρξη σχεδίου και κεντρικών κατευθύνσεων για την αύξηση της αγροτικής παραγωγής της χώρας. Η παραγωγή αυτή θα οργανώνεται και θα διευκολύνεται σε επιμέρους γεωγραφικές περιοχές σύμφωνα με έναν χωροταξικό σχεδιασμό όπου θα αξιοποιούνται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του γεωργικού τομέα της Πατρίδας μας.
Τέτοιο σχέδιο -είναι φανερό πλέον μετά από 20 μήνες διακυβέρνησης της χώρας από τη σημερινή κυβέρνηση- δεν υπάρχει.
Οι τρείς νομοθετικές πρωτοβουλίες, αλλά και η πλειοψηφία των μέχρι σήμερα υπουργικών αποφάσεων, είτε αφορούν την αγροτική ανάπτυξη, είτε τη διοίκηση και οργάνωση της αγροτικής παραγωγής και του ΥπΑΑΤ, περισσότερα προβλήματα προσέθεσαν στους Έλληνες αγρότες παρά έλυσαν.
Θύμα αυτής της πολιτικής και ο νομός Αιτωλοακαρνανίας με τους αγρότες του να αυτοσχεδιάζουν στις καλλιέργειές τους αφήνοντας παράλληλα και μεγάλες εκτάσεις ακαλλιέργητες.
Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη του κεντρικού σχεδιασμού για αύξηση της αγροτικής παραγωγής στη χώρα, δίνοντας ξεκάθαρες κατευθύνσεις για την αγροτική δραστηριότητα σε επίπεδο χώρας, αλλά και σε κάθε γεωργική ζώνη της Πατρίδας μας».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.