Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Kαταγγέλουν ως προβοκάτσια πιθανό ξυλοδαρμό Ιερόθεου!

Kαταγγέλουν ως προβοκάτσια πιθανό ξυλοδαρμό Ιερόθεου!

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΩΝ ΑΧΑΙΑΣ

Η διαμάχη του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεου με τους φίλους της Ι.Μ. Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος καλά κρατεί, έχει πολλά επεισόδια και μονοπωλεί το ενδιαφέρον στη Ναύπακτο. Ωστόσο σήμερα έρχεται στο προσκήνιο μια ασυνήθιστη ανακοίνωση του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Αχαΐας «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» την οποία υπογράφει για λογαριασμό του διοικητικού συμβουλίου ο πρόεδρος του κ.Γιάννης Πορφύρης. Ούτε λίγο-ούτε πολύ καταγγέλλει πιθανό επεισόδιο (ξυλοδαρμό) εις βάρος του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεου. «Ο Σύλλογός μας ξεκαθαρίζει ότι ναι μεν είναι αντίθετος με τις εξωπραγματικές, πρωτοφανείς, άδικες και ανίερες διώξεις του Δεσπότη Ναυπάκτου εις βάρος ενός ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΚΥΤΤΑΡΟΥ της Ελλάδος, αλλά ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ κάθε πράξη βίας και χειροδικίας!!!» αναφέρει. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μετά από ανώνυμες καταγγελίες για θερμό επεισόδιο και πιθανό επαπειλούμενο ξυλοδαρμό εις βάρος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεου Βλάχου, από ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ άσχετα με το Σύλλογο μας, επειδή προσπαθεί να πετύχει διάλυση της Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού Σκάλας Ναυπακτίας, είμαστε υποχρεωμένοι ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟ ΣΥΜΒΑΝ και να γνωρίσουμε δημόσια τις θέσεις και απόψεις μας.
Είναι λυπηρό να συμβαίνουν ή να συμβούν τέτοια γεγονότα βίας και προπηλακισμού ιεράρχη. Ολοι πρέπει να σεβόμαστε το σχήμα και τον θεσμό του Επισκόπου. Υπάρχει το αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη να καταδικάζει ενέργειες, πράξεις και αποφάσεις οποιουδήποτε προσώπου, μάλιστα ο καθένας μας έχει καθήκον να στηλιτεύει την αδικία, την παρανομία και την κατάχρηση εξουσίας, αν αυτό τεκμαίρετε και εάν αποβαίνει εις βάρος μερίδας πολιτών ή του κοινωνικού συνόλου.
Ο Σύλλογός μας ξεκαθαρίζει ότι ναι μεν είναι αντίθετος με τις εξωπραγματικές, πρωτοφανείς, άδικες και ανίερες διώξεις του Δεσπότη Ναυπάκτου εις βάρος ενός ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΚΥΤΤΑΡΟΥ της Ελλάδος, αλλά ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ κάθε πράξη βίας και χειροδικίας!!!.
Παρακαλούμε κάθε μέλος και φίλο του Συλλόγου μας, αν αντιληφθεί κάτι σχετικό να το καταγγείλει αμέσως και στις Αρχές και στον Σύλλογό μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΡΦΥΡΗΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.