Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Kλειστό λόγω…φίμωσης!!!

Kλειστό λόγω…φίμωσης!!!

Ένα αξιόλογο blog του νομού μας σταμάτησε απότομα τη λειτουργία του για λόγους οι οποίοι πραγματικά γεννούν πολλά ερωτηματικά σχετικά με την ελευθερία έκφρασης στον τοπικό μας κυβερνοχώρο. Πρόκειται για το ιστολόγιο ”Ο ΑΣΤΑΚΟΣ ΣΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΤΟΝ ΠΑΤΟ”, διαχειριστής του οποίου είναι ο κ. Ζαρκαδούλας. Ο ίδιος στην τελευταία του ανάρτηση αναφέρει τα ακόλουθα:

” Η λειτουργία του blog αναστέλλεται προσωρινά.Ο θεσμός της οικογένειας είναι για μένα ανώτερος από κάθε θεσμό. Η συντονισμένη προσπάθεια από τους κατέχοντες την εξουσία να διαταράξουν την οικογενειακή μου γαλήνη, με απώτερο σκοπό να με φιμώσουν, προς το παρόν πέτυχε. Ένα ατυχές σχόλιο ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ήταν η αφορμή. Η αιτία είναι η καταγραφή τον γεγονότων στον τόπο μας με το δικό μας τρόπο, πράγμα το οποίο δεν αρέσει στους τοπικούς άρχοντες, οι οποίοι είχαν συνηθίσει να δρουν στα ”κρυφά και μουλωχτά”.Από την Δημαρχία του τίποτα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής περάσαμε σε άλλου είδους Δημαρχία….. Δεν νομίζω ότι αξίζει να πω περισσότερα. Οι χρήστες του Διαδικτύου και ενημερωμένοι και ”ψαγμένοι” είναι και καταλαβαίνουν πολύ περισσότερα απ΄ όσα γράφω.”

Πραγματικά, εμείς ούτε λεπτομέρειες γνωρίζουμε επί του θέματος ούτε καν ξέρουμε προσωπικά τον κ. Ζαρκαδούλα. Όμως, όλο αυτό το διάστημα της ενασχόλησής μας με τα του διαδικτύου, αναγνωρίζουμε ότι το συγκεκριμένο blog παρείχε έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, αποτυπώνοντας με τρόπο ουσιαστικό και γλαφυρό την τοπική επικαιρότητα, καυτηριάζοντας παράλληλα τα κακώς κείμενα. Απ την πλευρά μας καταδικάζουμε κάθε ενέργεια απ όπου και εάν προέρχεται, η οποία έχει ως στόχο τη φίμωση των ενεργών πολιτών, αλλά και την παρεμπόδιση της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών στο χώρο του διαδικτύου. Χρέος όλων μας και ιδίως όσων ασκούν εξουσία, είναι να διαφυλάξουμε και να διασφαλίσουμε στο ακέραιο τις αρχές της ελεύθερης έκφρασης αλλά και του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και…ακεραιότητας!

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.