Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Kορυφώνεται ο εορτασμός για τον Πολιούχο του Αγρινίου

Kορυφώνεται ο εορτασμός για τον Πολιούχο του Αγρινίου

ΑΓΙΟΣ-ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ-1-09-05-2010-058Με θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις συνεχίζεται ο Εορτασμός του πολιούχου της πόλης του Αγρινίου Μεγαλομάρτυρα Αγίου Χριστοφόρου που κορυφώνεται αύριο ανήμερα της εορτής.

Σήμερα Πέμπτη 8 Μαΐου στις 7:00μμ. τελείται Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στο Νέο Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ Κοσμά (Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και στον παλαιό ναό Αγίου Χριστοφόρου ).

Στις 7.30μμ.θα λάβει χώρα η παράσταση παιδικών Χορευτικών στο Αθλητικό Κέντρο Δύο Ρεμάτων.θα συμμετάσχουν τα Χορευτικά Τμήματα Δημοτικής Ενότητας Αγρινίου, Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου, Λαογραφικός Όμιλος «Καλλιτεχνικό Εργαστήρι», Λαογραφικός Όμιλος «Ρίζες», Πολιτιστικός Σύλλογος «Λειβαδακιωτών-Αβωρανιτών» , Πολιτιστικός Σύλλογος «Θεστιέων», Πολιτιστικός Σύλλογος «Αρχαιοφίλων Γαβαλούς», Πολιτιστικός Σύλλογος Νεάπολης «Το Παλαιόκαστρο»,Σύλλογος «Μικρασιατών Ν. Αιτωλοακαρνανίας», Πολιτιστικός Σύλλογος Δοκιμίου «Η Πρόοδος», Πολιτιστικός Σύλλογος «Συντροφιά με την Παράδοση» και Σύλλογος Ποντίων Αιτ/νίας Δ.Ψαθάς.

Αύριο Παρασκευή 9 Μαΐου κορυφώνεται ο εορτασμός. Στις 7:00πμ. θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Νέο Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ Κοσμά (Ακολουθία Όρθρου και Θεία Λειτουργία στον Παλαιό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου). Στις 6:30μμ ο Μεθεόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου και συγχοροστατούντων των ν Μητροπολιτών Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ Κοσμά.

Στις 7:15 μμ θα γίνει η Λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου και της Εικόνας του Αγίου Χριστοφόρου. Στη Λιτανεία θα συμμετάσχει η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου

Το βράδυ στις 10.00μ.μ θα λάβει χώρα η συναυλία με την Παραδοσιακή Ορχήστρα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου και τη Νεανική Χορωδία Ι.Ν Αγίου Χριστοφόρου. Θα διευθύνει ο Παναγιώτης Μήτσος καθηγητής Παραδοσιακής Μουσικής -.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. O ΒΑΡΛΑΑΜΙΤΗΣ

    ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΜΑΣ ΑΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ!!!.ΕΝΤΟΝΟ ΓΙΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΓΕΜΑΤΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ!!!.ΜΟΝΟ Ο ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΘΥΜΙΖΕ ΓΙΟΡΤΗ.ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕΣ ΔΗΜΑΡΧΕ….
    ΘΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΗΤΕΙΑ ΣΟΥ!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.