Τρίτη, 4 Αυγούστου, 2020

Kορυφώνονται οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει Συνδιάσκεψης

Κορυφώνονται οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ενόψει της πανελλαδικής του  συνδιάσκεψης.

Το απόγευμα της Πέμπτης  πραγματοποιήθηκε επιτυχώς  η συγκέντρωση μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ της  Δημοτικής Οργάνωσης Αγρινίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του πάρκου έχοντας ως  θέματα το Σχέδιο διακήρυξης ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και τη  διαδικασία εκλογής αντιπροσώπων, για την Πανελλαδική συνδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που θα πραγματοποιηθεί στις 30/11 &1,2 Δεκεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας (ΣΕΦ), στο Νέο Φάληρο.

Αφού προηγήθηκε η εκλογή του προεδρείου της συγκέντρωσης, την εκδήλωση άνοιξε ο Γιώργος Ζαρέτης, Γραμματέας του Συντονιστικού Αγρινίου, ο οποίος  αναφέρθηκε διεξοδικά στην διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την εκλογή των αντιπροσώπων  που θα πάνε στην πανελλαδική συνδιάσκεψη. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα εγγεγραμμένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ η κατάθεση υποψηφιοτήτων θα γίνει μέχρι αύριο Παρασκευή στα γραφεία του κόμματος στην Κεντρική Πλατεία. Οι αρχαιρεσίες θα γίνουν την Κυριακή στο ίδιο μέρος από τις 09:00 έως τις 14:00 και από τις 17:00 μέχρι της 20:00.

Θα εκλεγεί το 1/10 των εγγεγραμμένων μελών που θα προσέλθουν στην ψηφοφορία. Αν ψηφίσουν για παράδειγμα  250 μέλη (όπως ειπώθηκε ότι είναι μέχρι στιγμής) τότε οι αντιπρόσωποι θα είναι 25. Στον τελικό αυτό αριθμό θα υπάρξει η ανάλογη ποσόστωση γυναικών υποψηφίων 35%. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες πολλά μέλη γράφτηκαν τον τελευταίο μήνα ενώ και σήμερα γίνονταν εγγραφές μελών.Ο κος Ζαρέτης ανέφερε επίσης ότι οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι  δημοτικές και υπάρχει η λειτουργία τους συμπίπτει με τα όρια των καλλικρατικών δήμων.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Μιχαλης Βεργίτσης μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής και του Πανελλαδικού Συντονιστικού Συνδιασκέψης ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στο Σχέδιο Διακήρυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.Στη συνέχεια προσέθεσε και κάποια εδάφια από συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες ζητούσαν  συνεργασία και σύγκλιση απόψεων με ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ότι αφορά την θέση της Ελλάδας στην ΕΕ και το Χρέος, χωρίς όμως να υιοθετούνται από το ψήφισμα, πράγμα που σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα πολυφωνικό και οι θέσεις που κατά καιρούς αποτυπώνονται αποσπασματικά από μεγάλα ΜΜΕ δεν αποτελούν ψηφίσματα αλλά απόψεις εντός κόμματος στο πλαίσιο του εσωκομματικού διαλόγου.

Τον λόγο στη συνέχεια πήραν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ όπου διατυπώθηκαν απόψεις πάνω στη λειτουργία και στις θέσεις του κόμματος.Έγιναν πολλές τοποθετήσεις ιδεολογικού χαρακτήρα, αρκετές κινήθηκαν μεταξύ άλλων  στο πλαίσιο ότι η βάση του κόμματος πρέπει να αποδέχεται τις αρχές του Σοσιαλισμού και να μην  έχει αντικρουόμενο κοινωνικό βίο όπως π.χ. να νοικιάζει ακριβά τα σπίτια ή να πουλάει αν είναι έμπορος ακριβά  προϊόντα πρώτης ανάγκης ενώ έγινε λόγος και για την ανάγκη στελέχωσης του κόμματος από νέους ανθρώπους που θίγονται περισσότερο.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.