Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

Kριτική της ΛΑ.Ε. στους “αποκριάτικους μάγους της 6ης ΥΠΕ”

DSCN1104Αιχμηρή η κριτική της Λαϊκής Ενότητας για το σχέδιο αναδιάρθρωσης του υγειονομικού χάρτη που παρουσίασε η 6η ΥΠΕ αλλά και για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στην υγεία. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι αποκριάτικοι μάγοι της 6ης ΥΠΕ..!

Τα τελευταία χρόνια, η μεγάλη πλειονότητα του Ελληνικού λαού βιώνει την κατάσταση στις δομές του δημόσιου συστήματος υγείας της χώρας, που βρίσκονται στα όρια της λειτουργικής κατάρρευσης! Το λένε οι πάντες σχεδόν, εκτός από αυτούς που κυβερνούν κάθε φορά! Κι έτσι η άλα κάρτ αντιμετώπιση του χρόνιου και κρισιμότατου προβλήματος καλά κρατεί.
Σ’ αυτό το χαβά και η κομματική φιέστα του ΣΥΡΙΖΑ χθες (6/3/2016) στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο, με τους αποκριάτικους επιτελάρχες της 6ης ΥΠΕ (Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων) να επιμένουν πως έχουν το τέλειο σχέδιο για τις δομές υγείας της Αιτωλοακαρνανίας, για να ρίξουν- είναι προφανές- στάχτη στα μάτια των Αιτωλοακαρνάνων, που βιώνουν μια εντελώς διαφορετική, μια οδυνηρή πραγματικότητα!
Οι δομές υγείας στην Αιτωλοακαρνανία, το μεγαλύτερο σε έκταση νομό της Ελλάδας κι έναν από τους μεγαλύτερους σε πληθυσμό, βρίσκονται ένα βήμα πριν τη διάλυση. Τα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου υπολειτουργούν πλέον ενοποιημένα και οι υπόλοιπες δομές υγείας έχουν τυλιχθεί στις αράχνες. Όσα απατηλά σχέδια κι αν παρουσιάσουν κι όσες κομματικές φιέστες κι αν κάνουν οι εντεταλμένοι των μνημονίων, δεν μπορούν να κρύψουν και να αποσιωπήσουν την κραυγαλέα πραγματικότητα!
Όσες πολιτικάντικες ρητορικές ντρίπλες κι αν επινοηθούν κι ακουστούν από επίσημα χείλη, δε θα αποκρυβούν οι καταστροφικές πολιτικές που υποστηρίζουν! Είναι δυνατόν να θεωρηθούν σοβαρές οι τοποθετήσεις κοινοβουλευτικών προσώπων του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η ενοποίηση των νοσοκομείων ήτανε κόλπο του Άδωνι και ότι μπλέχτηκε σ’ αυτό το κόλπο και η σημερινή κυβέρνηση; Θεωρούν πως ξεμπερδεύουν με το πρόβλημα, λέγοντας πως θέλουν το νοσοκομείο Μεσολογγίου ανεξάρτητο και αυτοδύναμο, τη στιγμή που ψηφίζουν μνημόνια που μετατρέπουν το παραπάνω νοσοκομείο σε ανυπόληπτο κέντρο υγείας; Γίνονται αλήθεια πιστευτοί, όταν ξεπερνώντας κάθε όριο υποκρισίας, λένε πως το θαυμάσιο κυβερνητικό σχέδιο, πρέπει μόνο να λάβει περισσότερη πρόνοια για την ορεινή Ναυπακτία; Όλα τα άλλα είναι τέλεια; Οι μάσκες σύντομα θα πέσουν!
Ο λαός της Αιτωλοακαρνανίας άραγε που πρόσφατα (27/1/2016) διοργάνωσε δύο παλλαϊκά συλλαλητήρια σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι, θεωρείται παράλογος ή άξιος περιφρόνησης; Άραγε νομίζουν οι κυβερνόντες πως οι δικαιολογίες του κόστους είναι επαρκείς για να δικαιολογήσουν την εγκληματική συρρίκνωση των δομών υγείας; Ήδη από δεκαετίες είναι αποδεδειγμένο και παγκοίνως γνωστό ότι το κόστος μιας κοινωνίας και ενός κράτους μειώνεται όσο καλύτερη υγεία έχουν οι πολίτες! Το κόστος συνεπώς χρησιμοποιείται ως τερτίπι για να δικαιολογηθούν οι ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονται σε βάρος του Ελληνικού λαού και υπέρ των ολιγαρχικών συμφερόντων και των επιταγών του κουαρτέτου.
Η διάλυση της χώρας συνεχίζεται και θα συνεχίζεται όσο αυτοί που κυβερνούν σκιαμαχούν για το ποιος εφαρμόζει σωστότερα τα μνημόνια. Το ιατρικό προσωπικό, το νοσηλευτικό προσωπικό και οι άλλοι επιστήμονες θα γιγαντώνουν το επιστημονικό προλεταριάτο και θα πυκνώνουν τις στρατιές των ανέργων κι αυτών που επιλέγουν τη φυγή για αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό. Μαζί θα χάνονται και τα δημόσια αγαθά, θα χάνεται η υγεία, θα χάνεται η ζωή.
Όσο η χώρα είναι αιχμάλωτη στα εφιαλτικά μνημόνια και στο φαύλο και παράνομο χρέος, καμία κυβερνητική μάσκα όσο φαντασμαγορική κι αν είναι, καμία πολιτικάντικη κατεργαριά όσο καλοστημένη κι αν είναι, καμία κομματική φιέστα χάριν επικοινωνιακών εντυπώσεων και προσπάθειας για ακόμα λίγη παραμονή στην εξουσία, δεν θα αλλάξουν την αβίωτη πραγματικότητα προς όφελος του λαού.
Η υγεία ως πολυτιμότερο αγαθό δεν υπηρετείται με εθελόδουλες μνημονιακές πολιτικές, αλλά με πολιτικές που βγάζουν τη χώρα απ’ τα μνημόνια και διαγράφουν το χρέος, με πολιτικές που κάνουν τη χώρα ανεξάρτητη και δίνουν ουσιαστικό περιεχόμενο στη δημοκρατία. Με πολιτικές που οργανώνουν, χρηματοδοτούν και στελεχώνουν με επάρκεια όλες τις δομές υγείας σε κάθε βαθμό, για να παρέχονται αποτελεσματικά, δημόσια και χωρίς διακρίσεις προς τους πάντες οι υπηρεσίες πρόληψης, περίθαλψης και αποθεραπείας.
Η αποσύνδεση και η πλήρης λειτουργία των δύο νοσοκομείων της Αιτωλοακαρνανίας (Αγρινίου και Μεσολογγίου), η επάρκεια κι η αποτελεσματική λειτουργία των Κέντρων υγείας και των άλλων δομών υγείας του νομού είναι απόλυτες υποχρεώσεις της πολιτείας. Οι Αιτωλοακαρνάνες απαιτούν από την πολιτεία να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της!

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.