Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Kαύση αποβλήτων στο λιμάνι Πλατυγιαλίου καταγγέλει η Συμπολιτεία Ξηρομεριτών

Kαύση αποβλήτων στο λιμάνι Πλατυγιαλίου καταγγέλει η Συμπολιτεία Ξηρομεριτών

ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ ΠΙΝΑΚΙΔΑKαύση αποβλήτων σε χώρο του λιμανιού του Πλατυγιαλίου καταγγέλει η “Συμπολιτεία Ξηρομεριτών” υποστηρίζοντας  πως “ο περιβαλλοντικός κίνδυνος  είναι μεγάλος”. Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Από την περασμένη βδομάδα μας έγινε γνωστό ότι η εταιρεία Άκαπορτ Α.Ε., δεν τηρεί το σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων, τόσο κατά το στάδιο παραλαβής τους από τα πλοία που ελλιμενίζονται στον όρμο του Πλατυγιαλίου, όσο και κατά το στάδιο διοχέτευσης τους, είτε σε χώρους υγειονομικής ταφής, είτε σε εξειδικευμένους χώρους, όπου υλικά τοξικά υποβάλλονται σε επεξεργασία.
Σύμφωνα με αυτές τις μαρτυρίες τα απόβλητα καίγονται σε συγκεκριμένο μέρος του λιμανιού κατά παράβαση όλων των συνθηκών που διέπουν την διαχείριση των αποβλήτων, με αποτέλεσμα ο περιβαλλοντικός κίνδυνος από τη καύση αυτών να είναι μεγάλος.
Αμέσως έγινε καταγγελία (2/6) (δείτε εδώ) στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας, όπου μετά από συζητήσεις με τους υπεύθυνους, ορίστηκε εκ μέρους τους η Τετάρτη (8/6) ημέρα ελέγχου από κλιμάκιο ειδικών.
Πραγματικά το κλιμάκιο ήρθε την Τετάρτη 8/6 στο χώρο του λιμανιού. Παρόντες στην αυτοψία ήταν εκπρόσωποι του Λιμενικού, της Αστυνομίας, του Τελωνείου και φυσικά παρευρεθήκαμε και μεις.
Οι υπεύθυνοι έλεγξαν και την περιοχή του Νηρέα όπου βρέθηκαν ίχνη πρόσφατης καύσης αποβλήτων. Στην περιοχή της Άκαπορτ βρέθηκαν ενδείξεις καύσης και κυρίως ενδείξεις κάλυψης της καύσης (προφανώς από διαρροή…..).
Όπως και να έχει, τις επόμενες μέρες οι υπεύθυνοι θα αντιπαραβάλουν το σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων της Άκαπορτ με τις καταγεγραμμένες μετακινήσεις οχημάτων και αποβλήτων (;).
Ας καταλάβουν κάποιοι ότι η ιδιωτικότητα του λιμανιού δεν σημαίνει και μυστικότητα διαχείρισης κρίσιμων για την υγεία θεμάτων όπως τα απόβλητα.

Το θέμα δεν θα το αφήσουμε…

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ

http://xiromeronews.blogspot.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.