Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 2020

Και οι Ναυπάκτιοι απαιτούν ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας με έδρα στην Αιτωλοακαρνανία

Σύσκεψη της επιτροπής του Δήμου Ναυπακτίας για το Τ.Ε.Ι.  πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο την Τετάρτη 10 Απριλίου. Στη σύσκεψη εκφράστηκε η έντονη διαφωνία για τις αλλαγές που προβλέπει το Πολυνομοσχέδιο και ακολούθως εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καταργεί το τμήμα του ΤΕΙ στη Ναύπακτο και το μεταφέρει στην Πάτρα, υπαγόμενο μάλιστα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με έδρα την Τρίπολη!
Ζητούμε την απόσυρση της πρότασης που αφορά στην Αιτωλοακαρνανία και απαιτούμε την ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, με έδρα στην Αιτωλοακαρνανία. Αυτό πρέπει να περιλαμβάνει πέραν των προβλεπόμενων σχολών στο Νομό και τα τμήματα που έχουν έδρα στην Πάτρα και υπάγονται στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Η ίδρυση του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου στη Ναύπακτο σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ισοδύναμο της μέχρι τώρα ύπαρξης ενός επιτυχημένου τμήματος Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και δεν αρκεί να αντισταθμίσει τη μη ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας με τμήμα/τα και στην πόλη της Ναυπάκτου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. PABLITO

    Ότι να’ναι . Άν και θεωρώ τεράστιο λάθος την απομάκρυνση του τμήματος απο την Ναύπακτο, θέλω να πώ ένα πράγμα για το τερατούργημα α λά Φράνκεστάιν που ονομάζεται “Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας”. Δεν ξέρω πώς θα μπορούσε να γίνει , αλλά δεν νομίζω ότι είναι εφικτό ρεαλιστικά να γίνει το πανεπιστήμιο αυτό,βλέποντας τα δεδομένα, τους πόρους , την διάθεση, αλλά και την δοκιμή που έγινε. Είδαμε την προσπάθεια των προηγούμενων ετών που κατέληξε να είναι μία τραγωδία και μισή, κάνοντας ξεφτίλα το Αγρίνιο , ενώ στιγμάτισε τους αποφοίτους των σχολών που έπεσαν θύματα αυτού του τερατουργήματος.

  2. Δ.Ε

    Τον χαρακτηρισμό ξευτίλα , σου τον επιστρέφουμε ..,

  3. Ανώνυμος

    Λογικά στο Μεσολόγγι pablito θα μεσουρανούσε το ΑΕΙ. Το Αγρίνιο φταίει για όλα ρε. Όχι η κυβέρνηση που στηρίζει επιλεκτικά.. σανό για σένα μπόλικο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.