Τετάρτη, Ιούνιος 19, 2019

Και σήμερα κατάληψη από φοιτητές στο δημαρχείο Αγρινίου

Κλειστό παραμένει και σήμερα, Δευτέρα, το Δημαρχιακό Μέγαρο στο Αγρίνιο, αφού οι φοιτητές του ΔΠΦΠ αποφάσισαν να  συνεχίσουν και αυτή την εβδομάδα την κατάληψη του κτηρίου.

Οι υπηρεσίες που στεγάζονται στο Δημαρχιακό Μέγαρο δεν θα λειτουργήσουν ούτε σήμερα, ενώ οι φοιτητές δεν έχουν κάνει γνωστό το πότε σκοπεύουν να ολοκληρώσουν την κινητοποίηση.

«Η επίσημη ενημέρωση από το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι ότι το τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων οδηγείται σε κλείσιμο. Πρόσφατα δημιουργήθηκε μια τριμελής επιτροπή από το Πανεπιστήμιο Πατρών για να εξετάσει το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων και την ισοτιμία με αυτά των Μηχανικών Περιβάλλοντος και την ένταξη των αποφοίτων στο ΤΕΕ.

Το πόρισμα της επιτροπής όχι μόνο δεν κατοχυρώνει τα επαγγελματικά προσόντα των αποφοίτων με τα αντίστοιχα του Μηχανικού Περιβάλλοντος αλλά κινείται σε μια βάση ή οποία δημιουργεί επιπλέον αμφιβολίες για την ιδιότητα των αποφοίτων, καθώς μεταξύ άλλων δεν θα ανήκουν σε κάποια ‘ενεργή’ κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), συνεπώς οι πιθανότητες για εύρεση εργασίας πάνω στο αντικείμενο σπουδών μας θα είναι λιγοστές ως ανύπαρκτες.

Είναι απαράδεκτη η χρονική στιγμή που το πανεπιστήμιο Πατρών αποφάσισε να λύσει το διαχρονικό πρόβλημα των αποφοίτων δίνοντας ‘ψίχουλα’ και ενισχύοντας του φόβους μας για ένα επικοινωνιακό παιχνίδι εις βάρος των φοιτητών οι οποίοι διεκδικούν με δράσεις εδώ και δυο εβδομάδες την ισχυροποίηση του τμήματος τους και όχι το κλείσιμο του», ανέφερε μεταξύ άλλων χθεσινή ανακοίνωση του ΔΠΦΠ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.