Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021

Αναστάτωση στο Μεσολόγγι από πυρκαγιά σε κατάστημα- έρευνα για εμπρησμό, ανακοίνωση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου

Αναστάτωση στο Μεσολόγγι από πυρκαγιά σε κατάστημα- έρευνα για εμπρησμό, ανακοίνωση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου

Μεγάλη αναστάτωση και προβληματισμό έχει προκαλέσει στο Μεσολόγγι η πυρκαγιά που κατέστρεψε κατάστημα ένδυσης επί της οδού Λόρδου Βύρωνος.

Πρόκειται μάλιστα για κατάστημα γνωστής αλυσίδας που λειτούργησε πρόσφατα και το πλέον σοκαριστικό είναι πως εντοπίστηκαν ευρήματα (αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός σύμφωνα με το aixmi-news.gr ) που παραπέμπουν στο ενδεχόμενο εμπρησμού.

Η επέμβαση της Πυροσβεστικής επέτρεψε την επέκταση της φωτιάς σε όμορα καταστήματα ενώ, σύμφωνα με τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο, κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές στους άνωθεν ορόφους του κτιρίου και καταστράφηκαν εμπορεύματα αξίας χιλιάδων ευρώ.

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου καταδικάζει απερίφραστα «την αποτρόπαια αυτή πράξη» και ενημέρωσε πως προτίθεται να προβεί σε διάβημα στην Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλοακαρνανίας, ώστε το επόμενο χρονικό διάστημα να υπάρξει έντονη φύλαξη στους εμπορικούς δρόμους της πόλης και να γίνουν οι απαραίτητες συντονισμένες ενέργειες ώστε να βρεθούν οι ένοχοι.

«Πράξεις σαν αυτές είναι πρωτόγνωρες για την πόλη του Μεσολογγίου και θεωρούμε ότι είναι παντελώς ξένες ως προς τους δημότες της πόλης μας και το σύνολο του τοπικού επιχειρηματικού κόσμου», σημειώνει.

Η ανακοίνωση του Εμποροβιομηχανικού Σύλλογος Μεσολογγίου:

Έπειτα από ενημέρωση που είχαμε για ενέργεια βανδαλισμού σε βάρος νέας επιχείρησης επί της οδού Λόρδου Βύρωνος, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές στους άνωθεν ορόφους του κτιρίου και να καταστραφούν εμπορεύματα αξίας χιλιάδων ευρώ, ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου καταδικάζει απερίφραστα την αποτρόπαια αυτή πράξη.

Η διοίκηση του Συλλόγου προτίθεται να προβεί σε διάβημα στην Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλοακαρνανίας, ώστε το επόμενο χρονικό διάστημα να υπάρξει έντονη φύλαξη στους εμπορικούς δρόμους της πόλης και να γίνουν οι απαραίτητες συντονισμένες ενέργειες ώστε να βρεθούν οι ένοχοι.

Επιπλέον, η διοίκηση του Συλλόγου πρόκειται να συγκαλέσει έκτακτο Δ.Σ., με το οποίο θα αποφασίσει με ποιον τρόπο θα στηρίξει τον επιχειρηματία που υπέστη αυτή την καταστροφή.

Πράξεις σαν αυτές είναι πρωτόγνωρες για την πόλη του Μεσολογγίου και θεωρούμε ότι είναι παντελώς ξένες ως προς τους δημότες της πόλης μας και το σύνολο του τοπικού επιχειρηματικού κόσμου.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.