Δευτέρα, 17 Μαΐου, 2021

Καινούργιο: Η παραλίμνια περιοχή της Τριχωνίδας “πνίγεται” στα σκουπίδια

Καινούργιο: Η παραλίμνια περιοχή της Τριχωνίδας “πνίγεται” στα σκουπίδια

Συνεχιζόμενες είναι οι καταγγελίες για τη ρύπναση στο μετωπικό λιμνέο σύμπλεγμα της περιοχής της Τριχωνίδας.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρονται σε ανάρτηση στο dem-press.blogspot.com, όπου υπάρχει και πλούσιο φωτογραφικό υλικό αναφορικά με την περιοχή του Καινούργιου.

Σε σχετική ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα αναφέρεται:

Είναι γεγονός ότι η διαχείριση της ρύπανσης του περιβάλλοντος, είναι σοβαρό θέμα στη χώρα. Η ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί για χρόνια στην παραλίμνια περιοχή του Καινουργίου, με την εναπόθεση αστικών αποβλήτων και οικιακών απορριμάτων, προκαλεί τρόμο στους κατοίκους, από πιθανές ασθένειες, από τη μόλυνση του αστικού χώρου και του υδροφόρου ορίζοντα.

Το μετωπικό λιμνέο σύμπλεγμα της περιοχής Τριχωνίδας είναι βραδυφλεγή (υγειονομική) βόμβα, που θα φέρει ανεπανόρθωτη βλάβη στους κατοίκους. Στις φωτό φαίνεται μια από τις πολλές εστίες μόλυνσης από την ανεξέλεγκτη χωματερή κοντά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καινουργίου.

Ο Δήμος Αγρινίου οφείλει να προχωρήσει σε συνολικό καθαρισμό και σε συλλογή των απορριμάτων και της εξυγίανσης του τοπίου.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η λεγόμενη συμφωνία RAMSAR 2000, για την προστασία της Τριχωνίδας, είναι μια γραφειοκρατική ουτοπία.

Αντίθετα λειτουργεί ως τροχοπέδη για κάθε μορφής ήπιας διαχείρισης του λιμναίου στοιχείου, και της αξιοποίησης των παραλίμνιων περιοχών όλων των κοινοτήτων.
Υπάρχει η ανάγκη της διακοινοτικής συνεργασίας και του σχεδιασμού ενός MASTER PLAN για τις επόμενες διεκδικήσεις, όσων έχουν διάθεση να συγκρουστούν για την προκοπή της νέας γενιάς.

Επιτέλους ας ξεπεράσουμε τος παθογένειες του παρελθόντος!

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.