Δευτέρα, 10 Μαΐου, 2021

Kαινούργιο: από το δημοτικό κατευθείαν στην…εθνική οδό οι μαθητές

Kαινούργιο: από το δημοτικό κατευθείαν στην…εθνική οδό οι μαθητές

Kαινούργιο: από το δημοτικό κατευθείαν στην…εθνική οδό οι μαθητές

Εναλλασσόμενη προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών ζητά το Υπουργείο Παιδείας για την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού ωστόσο αυτό στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι εφικτό.

Στην περίπτωση μάλιστα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καινουργίου η έξοδος από το σχολείο εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους καθώς οδηγεί κατευθείαν στην…εθνική οδό (καρμανιόλα).

Διαβάστε την καταγγελία που αναρτήθηκε στη σελίδα DEM PRESS

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ – ΑΓΝΟΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ;

Σήμερα το μεσημέρι που σχόλασαν οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καινουργίου της Δ.Ε. Θεστιέων του διευρυμένου Δήμου Αγρινίου, κατά την έξοδό τους από το σχολείο παρατηρήθηκε ένα αλαλούμ στον κεντρικό δρόμου Αγρινίου Θέρμου!

Από τη μια η πρώτη ημέρα στο σχολείο των παιδιών, απ’ την άλλη ο βροχερός καιρός αλλά και η λάθος έξοδός τους απ’ ευθείας στον κεντρικό δρόμο, με πολλά αυτοκίνητα διερχομένων οδηγών και σταθμευμένων γονέων να πάρουν τα παιδιά τους, χωρίς καμία προστασία των παιδιών, μας φόβισε.

Η πλευρική έξοδος του σχολείου που οδηγεί προς την πλατεία γιατί δεν προτιμήθηκε και άνοιξε η συρόμενη που οδηγεί άμεσα στον κεντρικό εθνικό δρόμο και μάλιστα χωρίς προστατευτικά και σχολικό τροχονόμο;

Στο σημείο αυτό (κεντρική πλατεία του χωριού), έχουν γίνει πολλά τροχαία, δυστυχώς και με απώλειες συγχωριανών, χωρίς καμία παρέμβαση ως τώρα στη διαχείριση της κυκλοφορίας και, όσον αφορά το κυκλοφοριακό χάος που δημιουργείται μπροστά στο σχολείο, τουλάχιστο όταν σχολάνε τα παιδιά.

Η προπαγάνδα της Κεραμέως για δήθεν εναλλασσόμενη προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών, είδαμε σήμερα ότι ήταν ένας ακόμη “μύθος” της κ. υπουργού, αφού για τους γνωρίζοντες, αυτό δεν μπορεί να γίνει για αντικειμενικούς και υποκειμενικούς λόγους, χωρίς μάλιστα πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού.

Τι να σου κάνουν μόνοι και αβοήθητοι οι εκπαιδευτικοί;

Στο σημείο αυτό κινείται μεγάλο μέρος πολιτών, για τις υπηρεσίες του δήμου, τη στάση του λεωφορείου κ.λ.π. καθώς και για την αγορά που υπάρχει στο κέντρο σε μια κωμόπολη των 6 χιλ κατοίκων και μάλιστα χωρίς θέσεις παρκινγκ.

Μήπως πρέπει να σκεφτούν οι υπεύθυνοι του χωριού να ζητήσουν από τον Δήμο Αγρινίου και την Περιφέρεια Δ.Ε. να γίνουν θέσεις παρκινγκ για προσωρινή στάθμευση καθ’ όλο το μήκος της πρόσοψης του σχολείου και της πλατεία;

Μήπως πρέπει επιτέλους να απαιτήσουν διάβαση πεζών ή σηματοδότηση για να ελαττωθούν οι κίνδυνοι που σήμερα εκτός της βροχής μας πάγωσε η εικόνα που είδαμε;
Δείτε τις φωτογραφίες και τα ξαναλέμε.

Άλλωστε σε μεγάλους ανθρώπους η άγνοια κινδύνου δεν επιτρέπεται!

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.