Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Κακοκαιρία: που εντοπίζονται τα βασικότερα προβλήματα στην Αιτωλοακαρνανία (βίντεο-φωτό)

Κακοκαιρία: που εντοπίζονται τα βασικότερα προβλήματα στην Αιτωλοακαρνανία (βίντεο-φωτό)

Η κακοκαιρία πλήττει από τις πρωινές ώρες την Αιτωλοακαρνανία με την έντονη βροχόπτωση να προκαλεί προβλήματα σε πολλά σημεία του Νομού και ιδιαίτερα στον δήμο Αγρινίου. Έχουν σημειωθεί εκτεταμένες ζημιές σε καλλιέργειες και στην αγροτική οδοποιϊα, κατολισθήσεις και αποκλεισμοί στο επαρχιακό δίκτυο. Ευτυχώς δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές ενώ οι ζημιές είναι ελεγχόμενες σε σπίτια και καταστήματα.

Το εύρος των δυσχερειών δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο καθώς οι αρχές είναι επί ποδός για την αντιμετώπιση του κύματος της κακοκαιρίας που είναι σε εξέλιξη.Αναμένεται εξάλλου άμεσα να κατατεθεί αίτημα να κηρυχθεί ο δήμος Αγρινίου σε έκτακτη ανάγκη.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αναφορές στο agrinionews.gr, ο μεγάλος όγκος νερού προκάλεσε επικίνδυνο ανέβασμα της στάθμης των περισσότερων υδατορεμάτων σε σημείο κάποια να βρίσκονται στο οριο υπερχείλισης.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στο δήμο Αγρινίου,στη δημοτική ενότητα Καινουργίου και στο χείμαρρο Ερμίτσας όπου έχει διακοπεί προσωρινά και προληπτικά η κυκλοφορία επι της Εθνικής Οδού.

Σε Μεγάλη Χώρα, Στράτου, Κυψέλη, Δοκίμι, Λεύκα και άλλα σημεία πλημμύρισαν χωράφια με μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες. Παρουσιάζονται εξάλλου μεγάλες καταστροφές στην αγροτική οδοποιία σε πολλά σημεία όπως στην Ποταμούλα και στη Μακρυνεία ενώ στην Καμαρούλα η ορμητική Ερμίτσα παρέσυρε γεφυράκι.

Η επαρχιακή οδός Αγρινίου-Προυσού έκλεισε στο ύψος της Στριγανιάς απο μεγάλη κατολίσθηση.

Στο δημο Ναυπακτίας προκλήθηκαν καταπτώσεις σε όλο το επαρχιακό δίκτυο όπου μισθωμένα μηχανήματα της πολιτικής προστασίας της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.

Μεγαλύτερη δυσχέρεια ωστόσο εντοπίζεται στον επαρχιακό δρόμο που συνδέει τη Ναύπακτο με την ενότητα Πλατάνου, στο ύψος της Ποκίστας,  όπου αποκολλήθηκε τμήμα μήκους 20 μέτρων.

Στο δήμο Ακτίου-Βόνιτσας επίσης σημειώθηκε υπερχείλιση στην περιοχή Βάτος.

Στο δήμο Ξηρομέρου υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης κάποιων ρεμάτων ενώ έχουν προκληθεί καταπτώσεις στο επαρχιακό δίκτυο Αστακός-Βασιλόπουλο.

Στο δήμο Μεσολογγίου προκλήθηκε υπερχείλιση χειμάρρων στην Καλυδώνα καθώς και καταπτώσεις στο οδικό δίκτυο Άγιος Θωμάς- Άγιος Συμεών.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Σαλμά βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους δημάρχους και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων για να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα προκύπτουν.

Τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας, καθώς και μισθωμένα μηχανήματα, εργάζονται συνεχώς, ώστε να αποτρέψουν πιθανές υπερχειλίσεις των υδατορεμάτων και να διανοίξουν δρόμους.

Εθνική Οδός στο ύψος της Ερμίτσας.
Λεύκα Αγρινίου
Καμαρούλα
Φωτο από την επιχείρηση για εκκένωση στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο στη Νεάπολη.
Δοκίμι
Ο δρόμος έκλεισε στην επαρχιακή οδό Αγρινίου-Εμπεσού στο ύψος των Διαμαντέικων
Δύο Ρέμματα
Στριγανιά, δρόμος Αγρίνιο-Προυσός.
Κάτω Κεράσοβο


Ερμίτσα

Ναυπακτία

Ποκίστα


Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.