Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Κακοποίηση ζώων σε φάρμα στο Αγρίνιο: πανελλήνιος σάλος αλλά καμιά…επίσημη καταγγελία

Πολλές αντιδράσεις προκάλεσαν στο Αγρίνιο οι εικόνες της κακοποίησης ζώων και των απαράδεκτων συνθηκών διαβίωσης τους σε αγρόκτημα συνοικίας του  Αγρίνιου.

Το ρεπορτάζ με βίντεο που προβλήθηκε χθες στο MEGA  σόκαρε αλλά προκάλεσε και συζητήσεις. Πολλοί -στα social media- επισήμαναν πως το πρόβλημα είναι γνωστό τα τελευταία χρόνια αλλά κανείς δεν επενέβη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ εξάλλου κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι αυτό συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια. Επισημαίνουν μάλιστα ότι τα σκυλιά έχουν αποκτήσει βίαιη συμπεριφορά με αποτέλεσμα κανείς να μην μπορεί να πλησιάσει.

Στο σχετικό ερώτημα αρμόδιοι του δήμου Αγρινίου ωστόσο υπογραμμίζουν πως ουδέποτε πολίτης ή άλλη αρχή προέβη σε σχετική καταγγελία. Για να υπάρξει άλλωστε παρέμβαση του δήμου πρέπει να προηγηθεί σχετική εισαγγελική εντολή.Ούτε ωστόσο οι αστυνομικές αρχές έχουν προβεί σε κάποια κίνηση καθώς και σε αυτές δεν υπήρξε καταγγελία.

«Είναι απαράδεκτες εικόνες. Μια κοινωνία δεν μπορεί να ανέχεται τέτοια περιστατικά. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να τονίσουμε ότι αναφερόμαστε στους δήμους. Η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ζώων, ο μαζικός τρόπος περισυλλογής τους είναι παράνομος», δήλωσε πάντως ο Πρόεδρος Συνομοσπονδίας Ζωοφιλικών Σωματείων Βαγγέλης Παλαιοδήμος στο Live News του MEGA.

Κακούργημα  το αδίκημα βασανισμού ζώων

Σημειωτέον εξάλλου πως  σε κακούργημα μετατρέπεται το αδίκημα βασανισμού ζώων, με παρέμβαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, μετά τα τελευταία περιστατικά .

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ, «ο κ. Βορίδης στο πλαίσιο της εντατικής προσπάθειας που καταβάλλει για τη διασφάλιση της προστασίας και ευζωίας των ζώων και με αφορμή τα αυξανόμενα κρούσματα βάναυσης κακοποίησης ζώων που παρατηρήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε διαφορετικές περιοχές της χώρας μας, ο προχωρά στη μετατροπή του αδικήματος βασανισμού των ζώων σε κακούργημα».

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έρχεται σε συνέχεια των εξαγγελιών του για περαιτέρω αυστηροποίηση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου με σκοπό να καταστεί αποτελεσματικότερη η δίωξη και τιμωρία των βασανιστών ζώων.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπογραμμίζει ότι περιστατικά βίας εις βάρος των ζώων δεν έχουν θέση σε ένα ευνομούμενο κράτος και συνιστούν βαριά προσβολή τόσο σε βάρος της πολιτείας όσο και της ελληνικής κοινωνίας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι επιτακτική η ανάγκη αυστηροποίησης των ποινών με στόχο την εξάλειψη τέτοιου είδους απαράδεκτων φαινομένων.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.