Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

Καλά κρατεί η Αιτωλοακαρνανία: χωρίς επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού έως σήμερα

Καλά κρατεί η Αιτωλοακαρνανία: χωρίς επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού έως σήμερα

Tα επικαιροποιημένα  στοιχεία για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα  παρουσιάζει η «Ημερήσια έκθεση» του ΕΟΔΥ, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Παρουσιάζεται εξάλλου ο  χάρτης που αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση τη δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς. Με βάση τα στοιχεία η Αιτωλοακαρνανία παραμένει χωρίς επιβεβαιωμένο κρούσμα, όντας ένας απο τους μόλις πέντε νομούς.

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID-19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 6 Απριλίου 2020 (ώρα 15:00).

Τα νέα επιβεβαιωμένα εργαστηριακά κρούσματα της νόσου είναι 20. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.755 (ημερήσια μεταβολή +1,2%), εκ των οποίων 55,2% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 6, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 79 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 73 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 90 (78,9% άνδρες).

Από το σύνολο των 1.755 κρουσμάτων, 361 (20,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 655 (37,3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 49 έτη (εύρος 0 έως 101 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 74 έτη (εύρος 39 έως 95 ετών).

Γεωγραφική διασπορά του κορωνοϊού
Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση τη δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς:

Mε βάση τον παραπάνω χάρτη, οι νομοί στους οποίους δεν υπάρχει επισήμως επιβεβαιωμένο κρούσμα είναι οι εξής: Γρεβενών, Καρδίτσας, Ευρυτανίας, Αιτωλοακαρνανίας και Φωκίδας.

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί στα συνεργαζόμενα με τον ΕΟΔΥ εργαστήρια: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα (σ.σ.: 6 Απριλίου), στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 26.193 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 1.694 (6,5%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό.

Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Κρουστιάνος

    Χαίρομαι που κρατάει ακόμα ο νομός μας.Πάντως θέλει προσοχή ακόμα…και ιδιαίτερα το Πάσχα,που όπως ακούω από πολλούς εδώ στην Αθήνα ετοιμάζονται να κατέβουν με όποιο τρόπο μπορούν,όσο ανεύθυνο και αν είναι…

  2. ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ ΠΑΝ

    ΒΑΣΤΑΕΙ Ο ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΣ ΝΟΜΟΣ ΜΑΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ .ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΜΑΣ ΑΚΟΜΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.