Στην απεργιακή συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά καλεί το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου «Η Ένωση».
Παράλληλα, καλεί και στη συναυλία του ΕΚΑ για τα 140 χρόνια από την 1η Μάη του 1886 και την εξέγερση των εργατών του Σικάγο για το 8ωρο, την Πέμπτη 30 Απριλίου , στις 8μμ, στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου.
Αναλυτικά:
ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ,ΣΤΙΣ 10.30 ΠΜ, ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου, οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, στην καθαριότητα, τις ταχυμεταφορές, την πληροφορική, τις υπηρεσίες, τα εμποροκαταστήματα και τις επιχειρήσεις, τιμούμε τα 140 χρόνια από τον εργατικό ξεσηκωμό το 1886, όταν οι εργάτες του Σικάγο με το αίμα τους κατέκτησαν το 8ωρο. Από το Σικάγο του 1886 λοιπόν, στο Αγρίνιο και την μεγάλη καπνεργατική απεργία του 1926 πριν 100 χρόνια και τη δολοφονημένη καπνεργάτρια Βασιλική Γεωργαντζέλη και το μικρό Θεμιστοκλή Καρανικόλα, στον ηρωικό Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη και τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές την Πρωτομαγιά του 1944, (ανάμεσά τους και ο Αγρινιώτης εργάτης Αλεξόπουλος Γιάννης, κρατούμενος στην Ακροναυπλία) μέχρι τους αγώνες του σήμερα για μια ζωή χωρίς φτώχεια, πολέμους και εκμετάλλευση, τιμάμε όσους θυσιάστηκαν βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου διοργανώνει συναυλία για τα 140 χρόνια από την 1η Μάη του 1886 και την εξέγερση των εργατών του Σικάγο για το 8ωρο, την Πέμπτη 30 Απρίλη, στις 8μμ, στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου.
Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος γενικεύεται και η χώρα μας εμπλέκεται όλο και πιο βαθιά στο μακελειό της σφαγής των λαών, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, τη συναίνεση ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο λαός μας φορτώνεται τα βάρη της πολεμικής προετοιμασίας, της ακρίβειας σε καύσιμα και τρόφιμα, της φτώχειας, της έντασης της εκμετάλλευσης, της έντασης της κρατικής καταστολής και της αντιλαϊκής επίθεσης.
Σε αυτές της συνθήκες η απεργία της 1ης Μάη μπορεί να είναι μαχητική απάντηση στην πολιτική της πολεμικής εμπλοκής, της εκμετάλλευσης και της φτώχειας, κρίκος για την παραπέρα οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα. Με νέους ταξικούς αγώνες συνεχίζουμε στα βήματα των αγωνιστικών παραδόσεων της εργατικής τάξης ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα του κέρδους και των πολέμων της ΕΕ, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, των επιχειρηματικών ομίλων, της κυβέρνησης της ΝΔ και των κομμάτων του ευρωατλαντισμού που επιτίθενται ανοιχτά στα δικαιώματά μας, επιβάλλοντας 13ωρα, διευθέτηση του χρόνου εργασίας, ελαστικά ωράρια και εντατικοποίηση στα πλαίσια της πολεμικής οικονομίας.
Βάζουμε στο επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες, για απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για να κλείσουν όλες οι βάσεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ που κάνουν το λαό μας στόχο αντιποίνων, για ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς, για μόνιμη και σταθερή δουλεία, για μείωση του εργάσιμου χρόνου και κατοχύρωση της αργίας της Κυριακής, για μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να βελτιώσει τις ζωές μας και αυτό το μήνυμα δίνουν όλοι οι αγώνες και οι απεργιακές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος.
Αποδεικνύεται στην πράξη ότι όπου οι εργαζόμενοι οργανώνονται, συγκρούονται και διεκδικούν, μπορούν να βάζουν εμπόδια στην αντεργατική πολιτική, να αποσπούν κατακτήσεις.
Με ενότητα και οργάνωση, μπορεί να τσακίζεται η εργοδοτική τρομοκρατία, η κρατική καταστολή, με όποια μορφή και αν εμφανίζεται. Μπορούν να ακυρώνονται τα διάφορα σχέδια εγκλωβισμού του λαού στο πλαίσιο της εναλλαγής κυβερνήσεων, παλιών και νέων “σωτήρων”, να ματαιώνονται τα διάφορα σενάρια αναπαλαίωσης του σάπιου πολιτικού συστήματος που γεννά ΟΠΕΚΕΠΕ, Λαζαρίδηδες, φραπέδες και χασάπηδες. Αφήνουμε τους Παναγόπουλους, την υποταγμένη πλειοψηφία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, στα σκάνδαλα και στον βούρκο τους, μαζί με την κυβέρνηση, τον ΣΕΒ και τους ανθρώπους τους στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε κάθε χώρο δουλειάς, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας της 1ης Μάη, για να πλημμυρίσουν οι δρόμοι του Αγρινίου με απεργούς, για να φτάσει σε κάθε εργαζόμενο και χώρο δουλειάς το ελπιδοφόρο μήνυμα της οργάνωσης, της αγωνιστικής ανάτασης και μάχης της μεγάλης πανεργατικής σύσκεψης της Καισαριανής, των 720 συνδικάτων και των 2000 συνδικαλιστών, της μεγαλύτερης που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στη χώρα.
Συνεχίζουμε ακόμα πιο μαχητικά και πιο αποφασιστικά για τη διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς και ζωής, για ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και διεύρυνση δικαιωμάτων. Άμεση κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το 8ωρο και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση, απαγορεύουν το δικαίωμα στην απεργία. Παλεύουμε για 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο όπως επιτρέπουν η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας. Κατάργηση του ΦΠΑ και έμμεσων φόρων στα τρόφιμα, τα καύσιμα και την ενέργεια. Ουσιαστικά μέτρα ενάντια στην ακρίβεια. Απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις, αλληλεγγύη στη σοσιαλιστική Κούβα και στους λαούς του Ιράν, του Λιβάνου, της Παλαιστίνης, της Βενεζουέλας.
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!
1Η ΜΑΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ – ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ. ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΕΡΓΑΤΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ,ΣΤΙΣ 10.30 ΠΜ, ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.









