Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

Καλείται να αποζημιώσει μια ακόμη γυναίκα για επίθεση αδέσποτου ο Δήμος Αγρινίου

Καλείται να αποζημιώσει μια ακόμη γυναίκα για επίθεση αδέσποτου ο Δήμος Αγρινίου

8000 ευρώ αποζημίωση καλείται να πληρώσει ο δήμος Αγρινίου σε γυναίκα η οποία δέχθηκε επίθεση και τραυματίστηκε από αδέσποτο σκύλο.

Πρόκειται για το τρίτο περιστατικό που βλέπει το φως της δημοσιότητας και έρχεται να προστεθεί σε άλλες δύο αποφάσεις που υποχρέωσαν τους τελευταίους δύο μήνες το Δήμο να αποζημιώσει δύο ακόμη συμπολίτες για επιθέσεις αδέσποτων.

Συνέβη στις 5/7/2017, ενώ η γυναίκα κινείτο πεζή επί της Πλατείας Δημοκρατίας. Αγέλη αδέσποτων την πλησίασε και ένας εξ αυτών αιφνιδιαστικά της επιτέθηκε και της δάγκωσε τον αριστερό βραχίονα, ρίχνοντάς την στο έδαφος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Η γυναίκα που δέχθηκε την επίθεση δια της νομικής οδού, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αγρινίου κατέθεσε αγωγή στον Δήμο Αγρινίου, αξιώνοντας να της καταβληθεί το ποσό των 50.000 ευρώ, ως αποζημίωση για ηθική βλάβη που υπέστη.

Η οριστική απόφαση του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αγρινίου που εκδόθηκε έκρινε υπαίτιο το Δήμο για τον τραυματισμό της, ως αρμόδιο για την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Μάλιστα, ήταν γνωστά στην αρμόδια πενταμελή επιτροπή του Δήμου για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, τόσο η κατάσταση της υγείας του συγκεκριμένου ζώου, που είχε προσφάτως γεννήσει, γεγονός το οποίο έπρεπε προληπτικώς να αξιολογηθεί σχετικά με ενδεχόμενη εκδήλωση επιθετικότητάς του, όσο και το γεγονός ότι είχε ήδη υποβληθεί καταγγελία για επίθεση του συγκεκριμένου ζώου και σε άλλο πολίτη.

Για το λόγο αυτό, επιδίκασε το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ, ως αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη από τον τραυματισμό. Ο Δήμος Αγρινίου δεν προτίθεται να καταθέσει έφεση.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Εθελοντής

    Παρ’ όλα αυτά, τα αδέσποτα συνεχίζουν να κυκλοφορούν στις πλατείες και τους κεντρικούς δρόμους πάλι!!!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.