Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Kαλές ειδήσεις από Καραμανλή στο Άκτιο-Αβρακία: παραδίδεται μέσα στο καλοκαίρι η παράκαμψη Αμφιλοχίας

Kαλές ειδήσεις από Καραμανλή στο Άκτιο-Αβρακία: παραδίδεται μέσα στο καλοκαίρι η παράκαμψη Αμφιλοχίας

Tην εξέλιξη  εκτελούμενων οδικών έργων στην Αιτωλοακαρνανία επιθεωρεί σήμερα, Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, συνοδευόμενος από το Υφυπουργό αρμόδιο για τις Υποδομές Γιώργο Καραγιάννη.

Η επίσκεψη του είχε ως πρώτο σταθμό  σε σημείο του τμήματος της  παράκαμψη της Αμφιλοχίας του άξονα Άκτιο-Αμβρακία ενώ στη συνέχεια  ακολουθήσει επίσκεψη και σε εργοτάξιο του άξονα Βόνιτσα-Λευκάδα.

Αξιοσημείωτο σημείο της παρουσίας του στο εργοτάξιο του Άκτιο-Αμβρακία, στο ύψος του Λουτρακίου Κατούνας, είναι η δήλωση του για μεγάλη πρόοδο των έργων («μπροστά από τα χρονοδιαγράμματα») και παράδοση του τμήματος της παράκαμψης εντός του καλοκαιριού ενώ  το σύνολο του έργου θα παραδοθεί ως το τέλος 2023.

Aναλυτικά στις  δηλώσεις του στο εργοτάξιο της παράκαμψης Αμφιλοχίας ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε: 

«Βλέπουμε με πολύ μεγάλη ικανοποίηση ότι το έργο προχωρά μπροστά από τα χρονοδιαγράμματα. Επομένως είμαστε στην ευχάριστη θέση σήμερα να σας πούμε ότι το έργο αυτό, τα πρώτα 17 από τα 32 χιλιόμετρα, θα παραδοθούν μέσα στο καλοκαίρι, μέσα στο επόμενο τρίμηνο. Και το έργο θα προχωρήσει κανονικά και θα παραδοθεί όπως πρέπει στο τέλος του 2023. 

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό το έργο που κάνουμε στην ευρύτερη περιοχή. Είναι και άλλα έργα, τα οποία αναβαθμίζουν γενικότερα όλη την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας. 

Έργα τα οποία θα προσδώσουν πολύ μεγάλη σημασία στην ευρύτερη περιοχή. Επομένως συνεχίζουμε με λίγα λόγια και με γοργά βήματα να ολοκληρώσουμε ένα σχεδιασμό, που βγάζει την περιοχή από την απομόνωση». 

Από την πλευρά του ο κ. Καραγιάννης δήλωσε:  «Το καλοκαίρι οι πολίτες θα έχουν στη διάθεσή τους την παράκαμψη της Αμφιλοχίας, ενώ το 2023 θα παραδώσουμε το σύνολο του έργου Άκτιο – Αμβρακία. Πρόκειται για έργα σημαντικά που έρχονται να αυξήσουν το επίπεδο οδικής ασφάλειας και να συμβάλλουν στην αποφυγή ατυχημάτων, ενώ μειώνουν και τους χρόνους μετακίνησης. Τηρούμε τις δεσμεύσεις μας και δίνουμε στη Δυτική Ελλάδα τα έργα που της αξίζουν και καλύπτουμε το έλλειμμα στις υποδομές που υπήρχε» .

Παρόντες στις επισκέψεις του Υπουργού στην Αιτωλοακαρνανία ήταν οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας  Κώστας Καραγκούνης και Μάριος Σαλμάς, ο βουλευτής Πρεβέζης της Νέας Δημοκρατίας Στέργιος Γιαννάκης, ο βουλευτής Λευκάδας της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Καββαδάς, η Γενική Γραμματέας Υποδομών  Μαρία- Έλλη Γεράρδη, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Μαυρομάτης, η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας  Μαρία Σαλμά, ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Γεώργιος Κατσούλας και ο Δήμαρχος Ακτίου- Βόνιτσας  Γεώργιος Αποστολάκης.

Την κατασκευή του οδικού άξονα Άκτιο – Αμβρακία, προϋπολογισμού 150 εκ ευρώ, έχει αναλάβει η Μυτιληναίος ΑΕ και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2023. Το έργο συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ, έχει συνολικό μήκος 32,2 χλμ. και περιλαμβάνει τη σύνδεση με την Ιόνια Οδό, μέσω του Ανισόπεδου Κόμβου Ριβίου.

Πρώτο ορόσημο στην κατασκευή του Άκτιο – Αμβρακία αποτελεί η παράκαμψη της Αμφιλοχίας, μήκους 17 χλμ., που θα λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, από την οποία σήμερα περνούν όλα τα οχήματα από και προς τις ακτές του Ιονίου, με αποτέλεσμα μεγάλη κίνηση ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Στόχος είναι η παράκαμψη της Αμφιλοχίας να παραδοθεί το καλοκαίρι στην κυκλοφορία.

Ο Γενικός Διευθυντής του Τομέα Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης τη MYTILINEOS Παναγιώτης Γαρδελίνος δήλωσε : «Η MYTILINEOS φέρνει πάντα εις πέρας τα έργα που αναλαμβάνει με συνέπεια και με υψηλά στάνταρντ ποιότητας. Η παράκαμψη Αμφιλοχίας θα είναι το πρώτο σημείο που θα παραδώσουμε και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που τα καταφέρνουμε, παρά τις δύσκολες συνθήκες που έφεραν η υγειονομική κρίση και ο πόλεμος. Εκ μέρους του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου Ευάγγελου Μυτιληναίου, ευχαριστώ προσωπικά τον Υπουργό Κώστα Καραμανλή, αλλά και τις υπηρεσίες του Υπουργείου για την υποστήριξη.»

«Έργο Εθνικού Επιπέδου» η Υποθαλάσσια Ζεύξη της Λευκάδας

Σημειωτέον πως εξέλιξη υπήρξε και για την Υποθαλάσσια Ζεύξη της Λευκάδας η οποία χαρακτηρίστηκε  «Έργο Εθνικού Επιπέδου» με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα στη Διαύγεια.

Στην ίδια απόφαση εγκρίνεται η ένταξη της Υποθαλάσσιας Ζεύξης ως έργου προς υλοποίηση στον προγραμματικό σχεδιασμό του Υπουργείου και συγκεκριμένα της Γενικής Γραμματείας Υποδομών.

Στο σκεπτικό της απόφασης αναγνωρίζεται η ανάγκη μόνιμης οδικής σύνδεσης της Λευκάδας με την ηπειρωτική χώρα, με τρόπο ώστε να μη δημιουργεί προβλήματα στη ναυσιπλοΐα, διότι έτσι θα βελτιωθεί το επίπεδο εξυπηρέτησης και των μονίμων κατοίκων και των επισκεπτών, θα αναβαθμιστεί ο τουρισμός και θα μειωθεί το κόστος των μεταφορών, με αποτέλεσμα την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και τις τοπικής και της εθνικής οικονομίας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.