Πέμπτη, Νοέμβριος 14, 2019

Καλές οι έρευνες, καλύτερα τα έργα για την οδική ασφάλεια…

perifereiako-odiki-asfaleia (3) Στη χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας παρουσιάστηκε μια έρευνα για τις αιτίες πρόκλησης τροχαίων  αλλά και για την οδική συμπεριφορά μας.

Η έρευνα διεξήχθη από το  Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με την ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ. Προέκυψαν χρήσιμα στοιχεία και σε κάθε περίπτωση είναι θετική   η πρωτοβουλία για την διεξαγωγή της ΈΡΕΥΝΑ αλλά και τη συζήτηση επί του θέματος. Έστω κι αν εκφράζεται μια επιφύλαξη για τη βασιμότητα των συμπερασμάτων έρευνας που διενεργήθηκε σε ένα μόνο 24ωρο.

Ωστόσο εξίσου χρήσιμη θα ήταν μια συνεδρίαση στο περιφερειακό συμβούλιο για την άθλια κατάσταση του επαρχιακού οδικού δικτύου στην Αιτωλοακαρνανία. Μια συζήτηση για τα έργα  που έχουν υλοποιηθεί από την Περιφερειακή Αρχή και τον καταμερισμό  τους στους τρεις νομούς.

Γιατί άλλο η ισομερής διάθεση των πόρων και άλλο η αναλογική…Η Αιτωλοακαρνανία έχει υπερδιπλάσιο οδικό δίκτυο από τους άλλους νομούς που χρήζει βελτιώσεων και συντήρησης. Το ερώτημα είναι  εάν σε αυτή διατίθενται οι ανάλογοι πόροι …

Καλά λοιπόν τα μαθήματα οδικής ασφάλειας από την περιφερειακή αρχή αλλά καλύτερα τα έργα και η διεκδίκηση από την κεντρική εξουσία…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.