Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Ρόδος: Τους έπιασαν να καλλιεργούν κάνναβη στο νεκροταφείο και να πίνουν το κρασί για τη Θεία Κοινωνία

Ρόδος: Τους έπιασαν να καλλιεργούν κάνναβη στο νεκροταφείο και να πίνουν το κρασί για τη Θεία Κοινωνία

Στη Ρόδο υπάλληλοι του Δήμου βρήκαν δενδρύλλια ινδικής κάνναβης δίπλα σε μνήματα στο κοιμητήριο του Ταξιάρχη, ενώ, επίσης, εντόπισαν άτομο να πίνει από το μπουκάλι του κρασιού για τη Θεία Κοινωνία!

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα dimokratiki.gr, υπάλληλοι του Δήμου βρήκαν δενδρύλλια ινδικής κάνναβης δίπλα σε μνήματα στο κοιμητήριο του Ταξιάρχη, ενώ, επίσης, εντόπισαν και το άτομο -που προαναφέραμε- να πίνει το κρασί.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο εντεταλμένος Κοιμητηρίων Ρόδου, κ. Θανάσης Στάμος, εξέφρασε την αγανάκτησή του για ό,τι συμβαίνει μέσα στο κοιμητήριο και όσα καταγράφονται εκεί κατά καιρούς.

Λέει χαρακτηριστικά: «Εντοπίστηκε δράστης να πίνει από το μπουκάλι της Θείας Κοινωνίας, ενώ σε άλλη περίπτωση εντοπίσαμε κάποιους να καλλιεργούν… δενδρύλλια ινδικής κάνναβης κοντά σε μνήματα. Οι καταγγελίες πέφτουν βροχή και οι πολίτες διαμαρτύρονται έντονα ότι η κατάσταση μέσα στο κοιμητήριο του Ταξιάρχη είναι, πλέον, ανεξέλεγκτη. Τα βράδια κάποιοι βάζουν παραπήγματα και περνούν πάνω από τα τοιχία του κοιμητηρίου και αφαιρούν πράγματα από τους τάφους, λουλούδια, καντήλια κ.λπ.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι αφαιρέθηκαν πράγματα και λουλούδια από τον τάφο του αείμνηστου Δημήτρη Κρεμαστινού μόλις πρόσφατα. Η ταυτότητα των δραστών είναι γνωστή και έχουμε κάνει ήδη γραπτές καταγγελίες στην αστυνομία. Προς το παρόν δεν θα δώσουμε φωτογραφίες και άλλα στοιχεία στη δημοσιότητα. Ωστόσο, κρίθηκε, πλέον, αναγκαίο να υπάρξει νέος οργανισμός λειτουργίας και να ληφθούν αυστηρά μέτρα, τόσο για την ασφάλεια του κοιμητηρίου όσο και για τον σεβασμό που απαιτεί ο ιερός αυτός χώρος.

Μετά τα απαράδεκτα γεγονότα που καταγράφτηκαν, αναγκαστήκαμε να καλέσουμε την αστυνομία και το σώμα Δίωξης Ναρκωτικών για τα δενδρύλλια. Το κοιμητήριο πρέπει να φυλαχθεί και θα λάβουμε όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα, όχι μόνο για τη φύλαξη του χώρου, αλλά κυρίως για να διαφυλαχθεί ο σεβασμός του κοιμητηρίου λόγω της ιερότητάς του».

Πηγή: thecaller.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.