Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 2020

Καλοκαίρι με ειδήσεις

Καλοκαίρι με ειδήσεις

kalok

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες ξεφτιλίζεται ο Ουμπέρτο Έκο που έλεγε ότι “τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις”. Γίνεται χαμός.Φωτιές, ληστείες, κλοπές, νομοσχέδια, τσακωμοί απ΄τις παραλίες μεταξύ οργανωμένων στρατών.

Στο μυαλό μου γυροφέρνουν η Θοδώρα Τζάκρη και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής που έχουν ψηφίσει και τον νόμο Διαμαντοπούλου και τον νόμο Γαβρόγλου. Πως να νιώθουν τώρα που ξεκίνησαν οι διακοπές; Μάλλον άνετα.

Και αυτά είναι τα λιγότερα. Ξεκινήσαμε να καταργήσουμε τις παρελάσεις, τελικά ακυρώσαμε τος σημαιοφόρους. Ξεκινήσαμε να χωρίσουμε το Κράτος από την Εκκλησία τελικά όχι μόνο δεν καταργήσαμε την προσευχή αλλά κόψαμε και τον ΕΝΦΙΑ από το Άγιο Όρος! Πάλι στην σημαία την πέσαμε που είναι πιο εύκολη φαίνεται. Κόψαμε την έπαρση και τον εθνικό ύμνο κάθε πρώτη Δευτέρα και στις επετείους ή στα σημαντικά γεγονότα. Ο κ. υπουργός είπε ότι μικρή σημασία έχει αφού αλλάζει η Ελλάδα. Και μετά απέσυρε κάμποσες τροπολογίες, βέβαια.

Την ίδια ώρα μαθαίνουμε ότι τα κομματικά όργανα θέλουν να πάμε προς πρόοδο στα θέματα φύλου και ταυτότητας πάλι. Λογικό γιατί τα αναγκαστικά μέτρα κατά των περιουσιών και η φορολογία που φαίνεται τώρα στα εκκαθαριστικά δεν είναι για πολλά-πολλά, ο κόσμος χρειάζεται άλλο αφήγημα.

Μετά, κάποια καυτά σαββατοκύριακα σαν αυτό εμφανίζεται και ο Κώστας ο Λαλιώτης (σε μια ιστοσελίδα που έχει και κάμποσο Αγρίνιο μέσα, το the caller.gr)για να αποκαταστήσει με ένα άρθρο(ευτυχώς όχι με ένα νόμο…) την υστεροφημία του Ανδρέα.
Το διαβάζεις και σκέφτεσαι να μην πας παρακάτω από εκεί που λέει «ο Ανδρέας συνομιλούσε μόνος του με την Ιστορία» αλλά δίνεις τόπο στη οργή, λες που θα το πάει, κάτσε να δούμε. Τελικά είναι αυτό που περίμενες κι άλλα τόσα.

Η Δεξιά κυβερνά ακόμα, εμείς οι καλοί έχουμε απέναντι τους Μητσοτάκηδες, για τη χρεοκοπία είχε προειδοποιήσει ο Ανδρέας κι όχι ο άλλος ο νεοφιλελεύθερος. Οι προηγούμενοι από μας έκαναν έξοδα παράλογα, το «Τσοβόλα δώστα όλα» ήταν δημιούργημα των κακών ΜΜΕ,

Και το βασικό και πάντα κλασικό; “Μας πολέμησαν γιατί θέλαμε η Ελλάδα να ανήκει στους Έλληνες. Εμείς νικήσαμε τον Σόρος, έχασε δις εδώ ενώ έριξε στο καναβάτσο κοτζάμ Βρετανία! Από καιρό είχαμε δει το Διευθυντήριο και την Γερμανική Ευρώπη”!

Να, τώρα το πρωί η βουλευτής κ. Καφαντάρη μας εξηγεί ότι “ο Μακρυγιάννης αγράμματος ήταν αλλά την τίμησε την σημαία”!
Μα αυτό φοβόμαστε κι εμείς κ. Βουλευτή μας. Ότι θα έχουμε πάλι πατριώτες σαν τον Μακρυγιάννη που θα μπολιάσουν και τις επόμενες γενιές με αγραμματοσύνη και μίσος για τον δυτικό κόσμο. Αυτό φοβόμαστε, ότι πάλι πάμε να κάνουμε τα ίδια λάθη…

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Τέρης Χρυσός

    Μην απογοητεύεσαι. Θα έρθει ο γιόκας μου το 2027 και θα σε σώσει.
    Μέχρι τότε ίσως θυμηθείς πως με το πασοκ λίγδωσε το αντεράκι κάποιων και τώρα ξερνούν δηλητήριο για τον μεγάλο ηγέτη.
    Αφού πλέον δεν κρατάς ούτε τα προσχήματα, άσε να κοσμεί τη στήλη σου η σημαία της νέας δημοκρατίας.. Θα νιώσεις καλύτερα. Βγάλτο από μέσα σου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.