Τρίτη, 9 Μαρτίου, 2021

Καμία εξέλιξη για την καταγγελία Αγρινιώτισσας περί σεξουαλικής παρενόχλησης από ιερέα- Ποιά η εξήγηση της Μητρόπολης

Καμία εξέλιξη για την καταγγελία Αγρινιώτισσας περί σεξουαλικής παρενόχλησης από ιερέα- Ποιά η εξήγηση της Μητρόπολης

Πρόσφατα σόκαρε το Αγρίνιο η συγκλονιστική καταγγελία γυναίκας η οποία (μιλώντας στο ladylike.gr) ανέφερε ότι υπέστη σεξουαλική παρενόχληση, από τα 12 έως τα 14 της χρόνια, από εν ενεργεία ιερέα στην περιοχή του Αγρινίου.

Το εύλογο ερώτημα που διακινήθηκε στην τοπική κοινωνία ήταν  το ποιες θα είναι οι ενέργειες της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Η απάντηση δόθηκε σήμερα από την Μητρόπολη που υποστηρίζει πως παρόλο που το επεδίωξε μέχρι σήμερα, πέραν των συγκεκριμένων δημοσιευμάτων, δεν τέθηκε υπόψιν της κανέναν άλλο στοιχείο.

Ειδικότερα, η Μητρόπολη έκανε γνωστό πως ζήτησε να γνωστοποιηθούν αρμοδίως όποια στοιχεία υπάρχουν και να επέλθει η σχετική επικοινωνία εκείνων που το επιθυμούν με τους υπευθύνους της Ιεράς Μητροπόλεως.

Η ανακοίνωση της Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας:

Κατόπιν των δημοσιευμάτων, σε τοπικές και μη ιστοσελίδες, όπου γίνεται αναφορά για «…παρενόχληση από ιερέα στην Αιτωλοακαρνανία», ή πως «ο άνδρας αυτός παραμένει ενεργός ιερέας στην Αιτωλοακαρνανία», και επειδή επ’ αυτού γίνεται άστοχος σχολιασμός άνευ στοιχείων και ονομάτων, η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας ενημερώνει ότι προέβη άμεσα σε συγκεκριμένες ενέργειες ζητώντας α) να γνωστοποιηθούν αρμοδίως όποια στοιχεία υπάρχουν, και β) να επέλθει η σχετική επικοινωνία εκείνων που το επιθυμούν με τους υπευθύνους της Ιεράς Μητροπόλεως.

Οι ενέργειες αυτές έγιναν άμεσα και κατ’ εντολήν του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, έχοντας ως σκοπό να εξακριβωθεί αν, όσα είδαν το φως της δημοσιότητος, αφορούν Κληρικό της Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ώστε στη συνέχεια με ακριβή πλέον στοιχεία οι αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν στην απαραίτητη διαδικασία για την οδό της δικαιοσύνης.

Μέχρι σήμερα, πέραν των συγκεκριμένων δημοσιευμάτων, καμία άλλη γνωστοποίηση δεν υπήρξε προς την Ιερά Μητρόπολη.

Φωτό αρχείου 

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. Ανώνυμος για ευνόητους λόγους.

    Εδώ παππάς εκεί παππάς που είναι ο παππάς. Συγχαρητήριά για τους ποιμένες, τέλος καλό όλα καλά και αγιασμένα

  2. φουφουτος

    τωρα πειστηκαμε ,ολα καλα ολα ευλογημενα .

  3. Γιώργος

    Θα ρίξει φωτιά να ΣΑΣ κάψει αλλά προφανώς Τον έχετε χεσμ… γραμμένο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.