Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 2020

Καμία μαθητική κατάληψη σήμερα στο Αγρίνιο

Καμία μαθητική κατάληψη σήμερα στο Αγρίνιο

Τρία είναι τα σχολεία τα οποία τελούν υπό κατάληψη στην Αιτωλοακαρνανία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού.

Ειδικότερα, υπό κατάληψη τελούν το 1ο ΕΠΑΛ Ναυπάκτου, το 2ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου καθώς και το 1ο ΕΠΑΛ Μεσολογγίου. Στην πόλη του Αγρινίου δεν έχει καταγραφεί κάποια σχολική κατάληψη, με τον αριθμό των υπό κατάληψη σχολείων να παρουσιάζει μείωση από χθες Πέμπτη, κατόπιν και τον δηλώσεων της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, η οποία και  ανέφερε πως «στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους».

Σχετικά με τα μαθήματα που χάνονται λόγω καταλήψεων η Νίκη Κεραμέως  υπογράμμισε ότι «οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων».

Σημειωτέον ότι χθες στο κέντρο του Αγρινίου έλαβε χώρα μαθητική πορεία ενώ νωρίτερα σε σχολεία της πόλης διαμοιράστηκαν ανυπόγραφα φυλλάδια που καλούσαν σε «μαθητικό ξεσηκωμό».

OΛΜΕ:  «Δε θα περάσει η άθλια κυβερνητική επιχείρηση επιβολής «εξ αποστάσεως εκπαίδευσης»

«Δε θα περάσει η άθλια κυβερνητική επιχείρηση επιβολής «εξ αποστάσεως εκπαίδευσης» σε υπό κατάληψη σχολεία. Δε θα γίνουμε ο βούρδουλας και το μακρύ χέρι της κυβέρνησης ενάντια στους αγωνιζόμενους μαθητές!», υποστηρίζει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης.

Η ΟΛΜΕ  προκηρύξε, για τους καθηγητές των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη, 3ωρη στάση εργασίας 8-11πμ για την Παρασκευή και τη Δευτέρα. Κάλεσε εξάλλου τις ΕΛΜΕ να προκηρύξουν άμεσα συμπληρωματικές στάσεις 11-2μμ για τις ίδιες μέρες για τα ημερήσια σχολεία και αντίστοιχα στάσεις εργασίας για την πρώτη βάρδια των εσπερινών σχολείων. Με την απόφαση συντάχθηκε η Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. 4ημερο

    Θα πήραν παραδειγμα απο τον κυριακο,που οπως μας πληροφόρησε ο βουλευτής της νδ ,πήγε στην Καρδίτσα για τις καταστροφες την δεύτερη εργάσιμη Τριτη δηλαδή ενω οι πλημμύρες εγιναν Σάββατο.Δεν ειναι και Επίδαυρος να πεταχτεί με το ελικόπτερο…ασε που το επομενο σαββατοκύριακο πήγε.στην Τηνο μα χαλαρώσει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.