Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2020

Καμμένος: το ΓΕΑ εξετάζει την αναβάθμιση της λειτουργίας του Κλιμακίου Φύλαξης του Αεροδρομίου Αγρινίου

O Yπουργός Άμυνας απάντησε στην ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κ. Καραγκούνης αναφορικά με την λειτουργία του Αεροπορικού Αποσπάσματος Ακτίου και του Κλιμακίου Φύλαξης Αεροδρομίου Αγρινίου .

kamenos.25.3.708O Yπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος απάντησε σε Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ κ. Κώστας Καραγκούνης με θέμα «Υποβάθμιση – Παύση Λειτουργίας Μονάδων».
Όπως ανέφερε ο κ. Καμμένος, το Αεροπορικό Απόσπασμα Ακτίου (Α/ΑΠ Ακτίου) εξακολουθεί να λειτουργεί και να παραµένει εντεταγµένο στον επιχειρησιακό σχεδιασµό της Πολεμικής Αεροπορίας.
Για το Κλιµάκιο Φύλαξης του Αεροδρομίου Αγρινίου , ο κ. Καμμένος σημείωσε πως εξακολουθεί να λειτουργεί, σύµφωνα µε τα προβλεπόμενα στον υφιστάμενο Πίνακα Οργάνωσης και Υλικού του Α/ΑΠ Ακτίου.
Παράλληλα, ανέφερε, πως το ΓΕΑ εξετάζει τρόπους αναβάθμισης της επιχειρησιακής λειτουργίας του Κλιμακίου, ώστε µέσω της ορθολογικής χρησιμοποίησης προσωπικού και μέσων, να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα.
«Στο πλαίσιο του γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού αλλά και της δημοσιονομικής κατάστασης, το ΓΕΑ µεριμνά για την ορθολογική κατανοµή του προσωπικού και την ταυτόχρονη εξοικονόμηση οικονοµικών πόρων. Παράλληλα δίδεται στα στελέχη, που πρόκειται να μετακινηθούν, η δυνατότητα να δηλώσουν τόπους προτίμησης. Οι επιθυμίες των στελεχών ικανοποιούνται, στο βαθµό που δεν επηρεάζονται οι επιχειρησιακές και υπηρεσιακές απαιτήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας», κατέληξε με μια γενική τοποθέτηση ο Υπουργός Άμυνας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.