Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

Καμμένος: Τι έχετε κάνει για την παιδική Δημοτική βιβλιοθήκη κύριε  Δήμαρχε;

Καμμένος: Τι έχετε κάνει για την παιδική Δημοτική βιβλιοθήκη κύριε  Δήμαρχε;

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου και επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» κ. Σταύρος Καμμένος, επισκέφθηκε χθες την Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου συνοδευόμενος από υποψήφιες του συνδυασμού του. Η επίσκεψη έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

«Δυστυχώς, στην πόλη μας εδώ και πολλά χρόνια, η Δημοτική Παιδική Βιβλιοθήκη που θα μπορούσε με την ενίσχυση και την δημιουργικη λειτουργία της, να βοηθήσει στην επίτευξη των παραπάνω στόχων, οδηγείται από την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής σε απαξίωση και υποβαθμισμένη λειτουργία», αναφέρει ο κ. Καμμένος. Η πλήρη ανακοίνωση του συνδυασμού του έχει ως εξής:

 ’2 Απριλίου, Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου. Τι έχετε κάνει για την παιδική Δημοτική βιβλιοθήκη κύριε  Δήμαρχε; 

Στις 2 Απριλίου, ημέρα γέννησης του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με σκοπό να τονώσει την αγάπη των παιδιών για το διάβασμα και να στρέψει την προσοχή του κοινού στα παιδικά βιβλία.

Η ανάγνωση παιδικών βιβλίων, από τη βρεφική ηλικία ακόμη, δίνει στο παιδί μια ακόμη ευκαιρία να αναπτύξει καλύτερα τις  γλωσσικές του ικανότητες, να αναπτύξει φαντασία και ενσυναίσθηση και με τη βοήθεια της φιλαναγνωσίας, να χτίσει γερά θεμέλια πάνω στα οποία, στη συνέχεια, θα στηριχθούν οι ικανότητές του για ανάγνωση και μάθηση.

Γι αυτούς όλους τους λόγους, τα μέτρα που παίρνει η πολιτεία για την επαφή κάθε παιδιού με το παιδικό βιβλίο είναι πολύ σημαντικά.

 Μας χαροποιεί ιδιαίτερα η ενεργοποίηση μετά από 32 χρόνια του Ν.1566/85 περί ίδρυσης Σχολικών Βιβλιοθηκών στα σχολεία,  με την λειτουργία  1575  Σχολικών Βιβλιοθηκών ανα την Ελλάδα (19 στα σχολεία της Αιτωλ/νίας), που συμπληρώνει ένα έλλειμμα δεκαετιών.

Δυστυχώς, στην πόλη μας εδώ και πολλά χρόνια, η Δημοτική Παιδική Βιβλιοθήκηπου θα μπορούσε με την ενίσχυση και την δημιουργικη λειτουργία της, να βοηθήσει στην επίτευξη των παραπάνω στόχων, οδηγείται από την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής σε απαξίωση και υποβαθμισμένη λειτουργία.

Αφότου άνοιξε πάλι, μετά την συλλογή 2500 υπογραφών συμπολιτών μας, (μεταξύ των και πολλά μέλη της παράταξής μας) ουδείς ασχολήθηκε σοβαρά με την ύπαρξη και σωστή λειτουργία της.

Όταν βρέχει, σε υποδέχονται κουβάδες που μαζεύουν το νερό που στάζει για χρόνια από τη στέγη, την ίδια στιγμή που δεν αξιοποιήθηκε από τον Δήμο κανένα κονδύλι που η πολιτεία διέθεσε, για επιδιόρθωση των δημοτικών κτιρίων.

Βιβλία παραμένουν αποθηκευμένα, αφού δεν υπάρχει ο κατάλληλος υπάλληλος για να τα καταγράψει και να τα αρχειοθετήσει, την ίδια στιγμή που η ποιότητα και η ποσότητα των διαθέσιμων βιβλίων, δεν τιμά μια πόλη με τον παιδικό και μαθητικό πληθυσμό του Δήμου Αγρινίου.

Το λιγοστό προσωπικό (μία υπάλληλος – τις απογευματινές μόνο ώρες Δευτέρα-Τετάρτη και Παρασκευή) με τακτική επισκεψιμότητα 20 παιδάκια (σε δυο γκρούπ των 10) και ευκαιριακή ενασχόληση των υπαλλήλων από τη διπλανή Δημοτική Βιβλιοθήκη, στις επισκέψεις των σχολείων, δεν είναι αρκετά για την κανονική λειτουργία της Παιδικής Βιβλιοθήκης μιας μεγάλης πόλης όπως το Αγρίνιο.

Θετική η διοργάνωση με τη συμβολή ντόπιων παιδικών συγγραφέων συναντήσεων με τα σχολεία της πόλης και η διοργάνωση έκθεσης με το Σύλλογο Βιβλιοπωλών από τον Δήμο Αγρινίου, ωστόσο ευκαιριακή, αφού δεν έχει φροντίσει να υπάρχει κομμάτι των βιβλίων των ντόπιων συγγραφέων στην Παιδική Βιβλιοθήκη, δεν υπάρχει μέριμνα για συνεχή προγράμματα και δράσεις φιλαναγνωσίας σε συνεργασία με τα σχολεία, δεν υπάρχουν καθιερωμένες υπαίθριες εκθέσεις σε συνεργασία με το Σύλλογο Βιβλιοπωλών, ούτε φυσικά ενίσχυση και διασύνδεση με τις σχολικές βιβλιοθήκες της πόλης.

Με τη σκέψη μας σε όλα τα παραπάνω, ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Σταύρος Καμμένος, με την παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία», και με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου, επισκέφθηκε χθες, 2 Απριλίου, με τις υποψήφιες του συνδυασμού του κ. ΛιάτσουΧριστοφορούλα εκπαιδευτικό Π.Ε. και την κ. Νατάσα Παπασάϊκα, πρόεδρο συλλόγου γονέων 17ου Δημ. Σχ. Αγρινίου, την Δημοτική Παιδική Βιβλιοθήκη Αγρινίου.

Χάρισε συμβολικά παιδικά βιβλία και ενημερώθηκε από την κυρία Χατζή για την λειτουργία της Βιβλιοθήκης.

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. ΜΠΡΑΒΟ!

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΧΑΡΙΣΕ ΕΣΤΩ ΚΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΛΟΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ……. ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΕ ΚΑΜΕΝΕ, ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ!

  2. ΛΙΑΤΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥΛΑ- ΕΚΠ/ΚΟΣ

    ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΣΤΕ ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΕΚΠ/ΚΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΜΕΝΟΥ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ , ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ. ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ…ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΟΠΟΥ Ο κ.ΚΑΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣΕ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΤΟΥ 9ου-19ουΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΤΗΝ ΑΠΟΔΩΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ 6ηΥΠΕ ΣΤΟ ΕΙΔ. ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ “ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΑΔΗ”, ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΝΕΟΥ 23ου ΝΗΠ/ΓΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ,ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΩΝ ΝΗΠ/ΓΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ,ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΔΙΧΡΟΝΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ κ.ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ…ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΠΑ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΤΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ, ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ?

  3. Kostas Ppadopoulos

    ΛΙΑΤΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥΛΑ Ως “άσχετος και χωρίς τσίπα”, τι ν’ απαντήσω τώρα… Κατ’ αρχάς δε μίλησα για το συγκεκριμένο, αλλά για ΟΛΟΥΣ της αντιπολίτευσης. Γενικά κι όχι μόνο για την παιδεία. Για πες μου εσύ που δεν είσαι άσχετη – παλιά συντρόφισσα – γιατί παραλαμβάνονται ΟΛΑ τα έργα του δήμου ομόφωνα, χωρίς κανέναν έλεγχο για το αν έγιναν και πώς;; Αν αυτά που καταγράφονται στα Πρωτόκολα Παραλαβής έχουν καμία σχέση με τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν;;; Αν υπάρχουν κακοτεχνίες ή όχι;;; ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.