Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

Καμπανάκι Γώγου: Αυξάνεται ο χρόνος παραμονής στις ΜΕΘ

«Τα κρούσματα είναι παραπάνω στην πραγματικότητα»

Καμπανάκι κινδύνου χτυπάει ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος για την αύξηση των ημερών νοσηλείας στις ΜΕΘ ασθενών με κορονοϊό, που «σημαίνει αύξηση της πιθανότητας θανάτου».

«Το θέμα είναι ότι έχουμε αυξημένους θανάτους καθώς αυξάνεται ο χρόνος παραμονής στις ΜΕΘ» είπε μιλώντας στον Θέμα 104,6, εξηγώντας ότι το καλό σενάριο είναι οι ασθενείς με κορονοϊό εφόσον σταθεροποιούνται να βγαίνουν σε μια εβδομάδα από τις ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τον ίδιο «είναι σημαντικά αυξημένος ο αριθμός των κρουσμάτων. Από την άλλη δεν έχουμε τη μεγάλη αύξηση που φοβόμασταν ότι θα φτάσουμε στα 500 και πλέον κρούσματα και εκεί υπάρχει μια αισιοδοξία».

«Είμαστε σε μια καλή κατάσταση όσον αφορά τις κλιματικές συνθήκες και θα θέλαμε καλύτερα νούμερα» πρόσθεσε.

Αναφορικά με τη χρήση της «μάσκας παντού» ο κ. Γώγος είπε ότι «δεν μπορεί να άρει τα υπόλοιπα, όλα πρέπει να πηγαίνουν πακέτο».

«Το πρόβλημα με αυτή τη νόσο είναι ότι υπάρχουν πολλοί ασυμπτωματικοί. Αν κάποιος βήχει ή έχει άλλα συμπτώματα θα απομονωθεί. Αυτό το νόημα έχει η μάσκα» συμπλήρωσε.

«Τα κρούσματα είναι παραπάνω στην πραγματικότητα από αυτά που καταγράφονται με τεστ. Με τα τεστ βλέπουμε τη δυναμική της επιδημίας» επισήμανε.

newsbeast.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.