Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021

Δεν κάμπτεται η ανησυχία για το AstraZeneca στην Αιτωλοακαρνανία

Δεν κάμπτεται η ανησυχία για το AstraZeneca στην Αιτωλοακαρνανία

Δεν κάμπτεται η ανησυχία πολλών συμπολιτών μας για τις παρενέργειες του εμβολίου της AstraZeneca. Αυτό επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί…

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αποφάσισε σε ηλικίες τριάντα ετών και άνω να χορηγείται κανονικά το εμβόλιο της AstraZeneca. Έκρινε πως ο κίνδυνος σοβαρής νόσησης και θανάτου από CoViD-19 είναι συντριπτικά μεγαλύτερος από τον κίνδυνο ενδεχόμενης θρόμβωσης και αποφάσισε συνέχιση του προγράμματος εμβολιασμού με κάθε διαθέσιμο εμβόλιο.

Σύμφωνα εξάλλου με το υπουργείο Υγείας τις περασμένες ημέρες η προσέλευση των πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα που είχαν ραντεβού για εμβολιασμό με AstraZeneca έφτασε το 93%.

Στην Αιτωλοακαρνανία ωστόσο η κατάσταση είναι διαφοροποιημένη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr, στο Νοσοκομείο Αγρινίου στα 1174 προγραμματισμένα ραντεβού για εμβόλιο AstraZeneca (μέχρι το περασμένο Σάββατο) προσήλθαν 972 άτομα. Ακύρωσαν δηλαδή  202 συμπολίτες.

Μεγαλύτερη ωστόσο είναι η μείωση της προσέλευσης στα Κέντρα Υγείας.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Αιτωλικό. Στα 360 προγραμματισμένα ραντεβού για εμβολιασμό με AstraZeneca των τελευταίων έξι ημερών προσήλθαν περίπου οι 70. Σήμερα, ήταν προγραμματισμένα 60 ραντεβού και έγιναν μόλις οκτώ εμβολιασμοί.

Όλο το προσωπικό βέβαια του Κέντρου Υγείας είναι στην πρώτη γραμμή καθώς χορήγησε από την 15 Φεβρουαρίου 2100 εμβόλια.

«Πιστεύω ως γιατρός ότι το εμβόλιο της AstraZeneca πρέπει να το κάνει ο ελληνικός λαός. Έχουν γίνει συνολικά σε Αιτωλικό και Μεσολόγγι πάνω από 5.000 (2.100 από το ΚΥ Αιτωλικού με AstraZeneca) εμβολιασμοί και δεν υπήρξε κάποια παρενέργεια, πέρα από μια περίπτωση που πολίτης ανέβασε χαμηλό πυρετό για μικρό χρονικό διάστημα», σημείωσε στο agrinionews.gr o Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Γιάννης Αναγνωστόπουλος.

Σημειωτέον, πως μέχρι σήμερα στην Αιτωλοακαρνανία έγιναν συνολικά 28.469 εμβολιασμοί ενώ και οι δύο δόσεις χορηγήθηκαν σε 6.715 άτομα. Τα εμβόλια που παραμένουν αδιάθετα προορίζονται σε αυτή τη συγκυρία για τους εκπαιδευτικούς.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Anonimos

    Και τι πρέπει να γίνουν επειδή τα έχουμε;, και ας προκαλούν προβλήματα σε ορισμένους οργανισμούς συνανθρώπων μας!!!! Αυτό λέγεται Πειραματισμός, σε πειραματόζωα.

  2. κωστας

    Δεν πειράζει ας μην τα κάνουν , τα κάναμε εμείς σαν εκπαιδευτικοί μια ώρα νωρίτερα :)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.