Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Κάνει ακόμη «γκελ» ο Δημήτρης Σταμάτης!

Ίσως από του λίγους πολιτικούς παράγοντες της Αιτωλοακαρνανίας που καταφέρνουν «να ανακατέψουν την τράπουλα» ήταν και είναι ο Δημήτρης Σταμάτης, αυτό είναι γνωστό.

Ε, λοιπόν, φαίνεται πως τα κατάφερε κι αυτή τη φορά. Η χθεσινοβραδινή του δήλωση στο Messolonghinews.gr ότι θέλει να κάνει το Μεσολόγγι σύγχρονη πόλη και ότι «κάθε ελεύθερος άνθρωπος είναι δημότης Μεσολογγίου», αποκαλύπτει ότι στην βάση του σκεπτικού του υπάρχει κάτι απλό αλλά ευφυές: Το Μεσολόγγι είναι τόσο παγκόσμιο μέρος και με τόσο πανανθρώπινο μήνυμα που ο καθένας μπορεί να βάλει για δήμαρχος!

Θες γιατί είχε βάλει και για δήμαρχος Αγρινίου, θες γιατί δεν είναι γηγενής Μεσολογγίτης , θα αντιμετωπίσει και πολλή εχθρότητα αλλά συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια. Έχει υπάρξει διαχρονικά ανήσυχος ο βετεράνος πολιτικός κι έχει αλλάξει πολλά μετερίζια στην πολιτική του πορεία. Άλλωστε το Μεσολόγγι μας έχει συνηθίσει σε πολλές και ετερόκλητες υποψηφιότητες και δεν μπορεί οι προσεχείς εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν και πολύ αναλογικά- με ό, τι σημαίνει αυτό-, να αποτελέσουν εξαίρεση.

Σε κάθε περίπτωση, ο Δημήτρης Σταμάτης  «πουλάει» ακόμη και κάνει και «γκελ» σε όσους ασχολούνται με την τοπική πολιτική. «Περνάει η μπογιά του», πώς το λένε; Απόδειξη τα δεκάδες μηνύματα που δέχεται κι ο ίδιος στον λογαριασμό του στο facebook αλλά και αντίστοιχα σχόλια στα τοπικά ΜΜΕ. Ειδικά στο Μεσολόγγι είναι το κύριο θέμα συζήτησης με άλλους να εγκρίνουν και άλλους να μην μπορούν να το πιστέψουν!

Το οποίον με απλά λόγια σημαίνει ότι ο Δημήτρης Σταμάτης πέτυχε τον στόχο του σε πρώτη φάση  που δεν είναι άλλος από το να ασχολούνται όλοι μαζί του … Είναι γνωστή άλλωστε η ρήση «δεν με νοιάζει τι λες για μένα, αρκεί να λες και να γράφεις το όνομά μου σωστά»…

Πρέπει να πούμε ότι αυτή η νέα περιπέτεια του Δημήτρη Σταμάτη σχολιάζεται ποικιλοτρόπως και από τον ίδιο τον ευρύτερο «κεντροδεξιό»-ή όπως αλλιώς λέγεται πια- χώρο. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση παλαιού προέδρου της ΝΟΔΕ, γνωστού για το δηκτικό του χιούμορ, ο οποίος στον λογαριασμό του στο facebook συνέκρινε την «κάθοδο» του Δημήτρη Σταμάτη με ονομαστούς παλαιούς  Μεσολογγίτες, ήρωες, παράγοντες και άλλους.

Οι οποίοι βέβαια έχουν ένα κοινό, ανήκουν στο παρελθόν. Κι αυτό είναι ένα υπονοούμενο που κάνει κάποιους φίλους του Δημήτρη Σταμάτη να νιώθουν άβολα. Εκείνους οι οποίοι δεν θέλουν να τον δουν να παιδεύεται.

ο (υ)περαστικός

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.