Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

«Κάποτε το λέγαν Σακαρέτσι…»: προβολές του ντοκιμαντέρ και σε χωριά της Άρτας

«Κάποτε το λέγαν Σακαρέτσι…»: προβολές του ντοκιμαντέρ και σε χωριά της Άρτας

Κείμενο: Απόστολος Κων. Καρακώστας

Το ντοκιμαντέρ «Κάποτε το λέγαν Σακαρέτσι…»του σκηνοθέτη Νώντα Σαρλή, μετά από πολλές προβολές στην Αιτωλοακαρνανία και Αθήνα, θα προβληθεί για πρώτη φορά σε φεστιβάλ, στις Πηγές του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη νομού Άρτας την Παρασκευή 9η Αυγούστου.

Ο πολυτάλαντος (συνθέτης, ποιητής και σκηνοθέτης) Νικόλαος Παπακώστας, διοργανωτής του φεστιβάλ «WestSideMountainsDocFest», το συμπεριέλαβε στο πρόγραμμά του προβολής ντοκιμαντέρ, στα ορεινά χωριά του νομού Άρτας.

Οι προβολές θα γίνουν στα παρακάτω χωριά τις αντίστοιχες ημερομηνίες:

Διχομοίρι  την Τρίτη 6η Αυγούστου

Άνω Πέτρα την Τετάρτη 7η Αυγούστου

Καστανιά την Πέμπτη 8η Αυγούστου

Πηγές την Παρασκευή 9η Αυγούστου

Μηλιανά το Σάββατο 10η Αυγούστου

Σκουληκαριά την Κυριακή & Δευτέρα 11η& 12η Αυγούστου

Η παρακολούθηση των εκδηλώσεων είναι δωρεάν και η έναρξη όλες τις ημέρες θα ξεκινάει στις οκτώ και μισή το βράδυ.

Εδώ το trailerτου ντοκιμαντέρ για το «Σακαρέτσι».

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DfqDKO-0Y4S4%26feature%3Dyoutu.be%26fbclid%3DIwAR3MQ62Fgie-jdr9cFQ-nEtCjVjxULoD47eeGA8ZzJ4WNgOrVUc4LyZhPZQ&h=AT1iUtpqKvkS0A64LprBI2JIFJe5FwZ0oBtwMjyPmC4ek2kSejNpbKrl7nvZ0YCkPOr5xbKLPlRY3tl0-CwqDQnPqILk1gb6wwJwrTL1T-avlFN0zU8VPBEh6Yr-rZpaYLS1nFsa5ksNII9O8SM

Το παρακάτω κείμενο του διοργανωτή κυρίου Παπακώστα Νίκου είναι άκρως κατατοπιστικό για κάθε ενδιαφερόμενο, και αναδημοσιεύεται με την άδειά του:

——————————————————-

ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου (Ντοκιμαντέρ) WEST SIDE MOUNTAINS DOC FEST είναι ένα εξαιρετικά φιλόδοξο σχέδιο, που βρίσκεται σε εξέλιξη με πολύ σημαντικές προοπτικές. Θα γίνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε 6 χωριά του ορεινού όγκου των Ραδοβυζίων και της κοιλάδας του Αχελώου στην ορεινή Άρτα στην Ήπειρο.

Για δεύτερη χρονιά διοργανώνουμε, χωρίς καμμιά βοήθεια, ένα διεθνούς εμβέλειας φεστιβάλ, μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα στην κυριολεκτικά πιο φτωχή περιοχή της Ευρώπης. Θέλουμε να ενισχύσουμε την άποψη ότι υπάρχουν και άλλες γωνιές της Ελλάδας που μπορούν να οικειοποιηθούν και να ενσωματώσουν την κουλτούρα του κινηματογράφου και ειδικά των ταινιών τεκμηρίωσης (Ντοκιμαντέρ) με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποστασιοποίηση από επιρροές που έχουμε συνειρμικά συνηθίσει. Επιθυμούμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες ανάπτυξης θεσμών πολιτισμού και εναλλακτικού τουρισμού στην επαρχία.
Περισσότερο από όλα όμως,θέλουμε να ξαναγυρίσουμε στο δρόμο, στο παιχνίδι και το αντάμωμα που αποτελούσε αναπόσπαστο στοιχείο της κουλτούρας και της παράδοσης μας. Είναι ένα όραμα για τα απομονωμένα και πολιτιστικά αποδυναμωμένα χωριά μας.
Και κάποιες χρηστικές πληροφορίες:
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιονδήποτε λόγο στο 6955638775 ή στο cantomed@gmail.com
Αν αποφασίσετε να έρθετε στο φεστιβάλ και μπορείτε να μείνετε σε κάμπινγκ δεν έχετε κανένα πρόβλημα. Θα σας φιλοξενήσουμε εμείς δωρεάν, αρκεί φυσικά να έχετε τη σκηνή σας και να μας έχετε τηλεφωνήσει. Εμείς προσπαθούμε να βρούμε κάποια δωμάτια που θα μπορούν να σας φιλοξενήσουν ενώ εσείς μπορείτε να απευθυνθείτε απευθείας στο Ξενοδοχείο www.hotelgavrogos.gr

Πρόγραμμα του Φεστιβάλ:
6 Αυγούστου Διχομοίρι
7 Αυγούστου Άνω Πέτρα
8 Αυγούστου Καστανιά
9 Αυγούστου Πηγές
10 Αυγούστου Μηλιανά
11 Αυγούστου Σκουληκαριά
12 Τελετή λήξης σε συνεργασία με την Αδελφότητα Σκουληκαριτών Γεώργιος Καραϊσκάκης” και προβολή σχετικού Ντοκιμαντέρ.

Ώρα έναρξης των καθημερινών προβολών και εκδηλώσεων 20:30

————————————————————————-

Απόστολος Κων. Καρακώστας

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.