Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Καραγκούνης- Κατρούγκαλος τα είπαν για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Καραγκούνης- Κατρούγκαλος τα είπαν για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

7af71032-e214-4db8-8b97-886e3eb94cafΚατ΄ ιδίαν συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, αναφορικά με τη χορήγηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.
Συγκεκριμένα, στην συνάντηση αυτή, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, ο Βουλευτής, σε συνέχεια της σχετικής Ερώτησης που έχει καταθέσει προ ημερών στη Βουλή, έθεσε στον Υπουργό το κρίσιμο ζήτημα της εξαίρεσης όλων των Δήμων της Αιτωλοακαρνανίας από τη χορήγηση του ως άνω Επιδόματος, παρότι αποτελεί μια από τις πολυπληθέστερες περιφέρειες της χώρας, με ακραία ποσοστά ανεργίας για τους κατοίκους της.
O κ. Κατρούγκαλος, κατά τη σημερινή σύσκεψη, κατά την οποία υπήρξε επικοινωνία και με τον αρμόδιο υπηρεσιακό παράγοντα, ΓΓ Πρόνοιας, κ. Δημήτριο Καρέλλα, επανέλαβε την κεντρική πρόθεση της Κυβέρνησης να εφαρμόσει το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, καθολικά, σε όλη τη χώρα από 1 Ιανουαρίου του 2017, ενώ για το ενδιάμεσο διάστημα, όσον αφορά στους 295 δήμους που δεν εντάσσονται στην πρώτη φάση της εφαρμογής του, θα συνεχιστεί να εφαρμόζεται το πρόγραμμα καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης με όλες τις παροχές του ( μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016).
Ο κ. Καραγκούνης, από την πλευρά του, επεσήμανε στον Υπουργό ότι, η Κυβέρνηση οφείλει να σκύψει σοβαρά στα προβλήματα και να εντείνει τις προσπάθειες, δίνοντας προτεραιότητα σε έναν από τους μεγαλύτερους νομούς της χώρας, την Αιτωλοακαρνανία, που αντιμετωπίζει δυστυχώς, συνθήκες ακραίας φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.