Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Κ. Καραγκούνης: “Σημαντική πτώση παραγωγής εσπεριδοειδών στην Αιτωλοακαρνανία”

Κ. Καραγκούνης: “Σημαντική πτώση παραγωγής εσπεριδοειδών στην Αιτωλοακαρνανία”

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τη Νέα Δημοκρατία, Κωνσταντίνος Καραγκούνης, κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη σχετικά με τη μείωση παραγωγής εσπεριδοειδών και την καταμέτρηση της ζημιάς από τον ΕΛΓΑ στην Αιτωλοακαρνανία.

Αναλυτικά η ερώτηση αναφέρει τα εξής:

Στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγρινίου, αλλά και σε άλλες περιοχές του νομού Αιτωλοακαρνανίας, λόγω κακών καιρικών συνθηκών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους 2018, έχει σημειωθεί σημαντική πτώση παραγωγής εσπεριδοειδών (μανταρίνια και πορτοκάλια) σε σχέση με προηγούμενα έτη. Σε ορισμένες δε περιοχές, όπως στο Δ.Δ. Καλυβίων του Αγρινίου, η ζημιά ανέρχεται ακόμη και στο σαράντα τοις εκατό (40%) της συνολικής παραγωγής. Από την πλευρά των παραγωγών – αγροτών της περιοχής, έχουν γίνει επανειλημμένως αιτήματα καταμέτρησης του ύψους της ζημιάς στον αρμόδιο Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.ΓΑ.), πλην όμως δεν έχει πραγματοποιηθεί κάποια σχετική ενέργεια μέχρι σήμερα.

Κατόπιν τούτου, ο Υπουργός ερωτάται:
Σε ποιές ενέργειες κι εντός ποιού χρονικού διαστήματος προτίθεται να προβεί το Υπουργείο ώστε να αποζημιωθούν οι αγρότες της περιοχής;

*Φωτογραφία αρχείου

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Καραγιώργου Θεοδωρος

    Κύριε Καραγκούνη αφού σας αφορά άμεσα η πτώση παραγωγής των εσπεριδοειδων,(προεκλογικά πάντα) ας κάνετε κ μία ερώτηση για τις τιμές των εσπεριδοειδών παρότι η μεγάλη αυτή
    Πτωση παραγωγής οι τιμές πώλησης ειναι εξευτελιστικές των ήδη υπάρχων κ στο ράφι ανοδικές κ απλησίαστες με αποτέλεσμα πολλοι παραγωγοί να σκέφτονται πολυ σοβαρά κ την εγκατάληψη της καλιέργειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.