Σάββατο, Σεπτέμβριος 21, 2019

Καραμανλής για Συμφωνία των Πρεσπών: Αδικαιολόγητη βιασύνη, άλλοι επείγονται όχι η Ελλάδα!

Έγινε η προαναγγελθείσα παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή για την Συμφωνία των Πρεσπών. Σε γραπτή του δήλωση ο πρώην πρωθυπουργός  τονίζει ότι δεν αξιοποιήθηκε το Βουκουρέστι, αφήνει να εννοηθεί ότι υπήρξαν πιέσεις από τρίτους, μιλώντας για αδικαιολόγητη βιασύνη και αναφέρει ότι  κυβέρνηση ότι δεν σεβάστηκε την ευαισθησία και τις έυλογες ανησυχίες μεγάλης μερίδας των πολιτών με αποτέλεσμα να υπάρξει διχασμός.

Η δήλωση Καραμανλή.
«Όπως έχω ήδη επισημάνει, η κα Μπακογιάννη έχει περιγράψει με ακρίβεια την πολιτική της τότε Κυβέρνησης, που οδήγησε στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Απόφαση που προσέφερε ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα στη Χώρα μας, το οποίο δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκε όπως έπρεπε.
Η κριτική της Νέας Δημοκρατίας για την προκείμενη συμφωνία είναι ισχυρή και πλήρως τεκμηριωμένη. Ιδίως μάλιστα όταν η όλη διαπραγμάτευση έγινε υπό όρους αδικαιολόγητης βιασύνης και όταν, προφανώς, άλλοι είναι εκείνοι που επείγονται για την διευθέτηση του θέματος. Οπωσδήποτε όμως όχι η Ελλάδα.
Τέλος, όφειλε η Κυβέρνηση να σεβαστεί την ευαισθησία και να αφουγκραστεί τις εύλογες ανησυχίες της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, αλλά και να διαμορφώσει με δική της πρωτοβουλία συνθήκες στοιχειώδους εθνικής συνεννόησης. Δεν είναι επιτρεπτό εθνικά θέματα τέτοιας σημασίας να οδηγούν σε οξύτητα που ευνοεί διχαστικό κλίμα»

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. Ανώνυμος

  ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΙΛΗΣΕ !!!!!! ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΠΕ ? ΑΡΕΣ ΜΑΡΕΣ!ΟΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΤΟΝ ΟΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΜΟΥΓΓΑ !!ΦΑΕ ΚΑΝΑ ΚΕΜΠΑΠ ΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ ΚΑΙ ΑΣΕ ΜΑΣ ΗΣΥΧΟΥΣ……CHRISTOS

 2. Σωτήρης

  Κρίμα….το δρόμο για την τωρινή προδοσία τον άνοιξαν Ντόρα και Κώστας….κρίμα. Πολλοί οι προδότες, αλλά η Ελλάδα θα αναγεννηθεί!

 3. Ανώνυμος

  Ωραίος μόνο για φαγητό, παρέα,και ανέκδοτα…..

 4. B.E

  Όλοι οι πρώην πρωθυπουργοί θα έπρεπε να απολογηθούν για την πτώχευση του 2009…κάποιοι δεν πήρανε χαμπάρι τα σκάνδαλα που γίνανε σε υγεία και εξοπλιστικά….συνεργάτες τους είναι κατηγορούμενοι και άλλοι έχουν καταδικαστεί….άλλοι αυξήσανε το χρέος σε δυσθεώρητα μεγέθη… και τώρα μας δίνουνε συμβουλές για την οικονομία,μέσω συνεντεύξεων και βιβλίων…κάποιοι επί χρόνια ήταν εξαφανισμένοι και τώρα για το καλό του κόμματος..τους ξυπνάνε από το λήθαργο …

 5. Anonimos

  Ο Διαμελισμός της Ελλαδας Αρχισε… Σειρα εχει το Αιγαίο; η Θράκη; η Θεσπρωτία; η Πρέβεζα; η Ηπειρος; Τελικά η Ακυβερνησία και η Αναρχεία ειναι στα πάνω της. Το Κρατος της Ελλαδας θελουν να το κανουν νομό της Μεγαλης Ε.Ε. ( Χωριό ) Μια μικρή κουκίδα στον χάρτη χωρις Θρησκεια χωρις Πατριδα χωρις Οικογένεια χωρις Ιστορία χωρις ιδανικά!!!!!! Η αντιστροφη μέτριση εχει αρχισει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.