Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Καραπάνος: “Ιδιαίτερα θετικό ότι η πολιτεία αναγνωρίζει τα προβλήματα του δήμου Μεσολογγίου”

Καραπάνος: “Ιδιαίτερα θετικό ότι η πολιτεία αναγνωρίζει τα προβλήματα του δήμου Μεσολογγίου”

karapanos
Σε δήλωσή του σχετικά με την δρομολόγηση από τους αρμόδιους φορείς των διαδικασιών οριστικής επίλυσης των προβλημάτων υδροδότησης του Δήμου, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος αναφέρει:
«Είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι η πολιτεία με τους αρμόδιους φορείς αναγνωρίζει την κρισιμότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας. Είναι ωφέλιμο ακόμη δε περισσότερο, ότι τα αρμόδια Υπουργεία κινούνται παράλληλα με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με καλή διάθεση συνεργασίας προκειμένου να «τρέξουν» τις διαδικασίες επίλυσής τους.
Η πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών σχετικά με εκπόνηση προκαταρκτικής μελέτης αναφορικά με την εξέταση των επιμέρους στοιχείων και εναλλακτικών τρόπων υδροδότησης της περιοχής του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, αφενός δικαιώνει τις ενέργειες της δημοτικής αρχής για το ίδιο θέμα από τον Αύγουστο του 2015 που αιτήθηκε τη μελέτη και χρηματοδότηση έργων υδροδότησης, αφετέρου έρχεται να προστεθεί στις συντονισμένες δράσεις μας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα, οι οποίες μάλιστα είχαν επιτυχή κατάληξη με την δημοπράτηση του γενικού έργου της βελτίωσης ποιότητας νερού και υδροδότησης του Αιτωλικού, το οποίο εντάχθηκε στο Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας 2014-2020.
Σημειώνεται δε πως η εκπόνηση της προκαταρκτικής μελέτης που έχει εγγραφεί στο ΠΔΕ με το ποσό των 100.000 ευρώ το Νοέμβριο του 2016 μετά από απόφαση του αν. Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτση, θα γίνει με τη συμβολή και συνεργασία του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και του Τμήματος Σχεδιασμού, Προγραμματισμού και Μελετών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών για τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης.
Αρμόδια Υπουργεία, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, αντιμετωπίζουμε συντονισμένα την οριστική επίλυση των θεμάτων υδροδότησης, ειδικά δε το πρόβλημα που ταλανίζει για περισσότερα από δέκα χρόνια την περιοχή του Αιτωλικού».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.