Πέμπτη, Σεπτέμβριος 19, 2019

Καραπανός μέσω…facebook σε Βίτσα: Αναμένουμε τις ενέργειές σας και όχι απαξιωτικές εκφράσεις και συμπεριφορές…

Οι αντιπαραθέσεις για την έλευση προσφύγων στο Μεσολόγγι συνεχίζονται σε νέα βάση μετά την ηχηρή επιστολή του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής  Δημήτρη  Βίτσας στον δήμαρχο Νίκο Καραπάνο. Ο τελευταίος επέλεξε να απαντήσει μέσω…facebook, αναφέροντας τα εξής:

Και οι Μεσολογγίτες κ. Υπουργέ ένοιωσαν αντίστοιχα με τα δικά σας συναισθήματα έκπληξης όταν διαπίστωσαν πως για μία ακόμη φορά η κρατική εξουσία αποφασίζει ερήμην τους. Αποφασίζει και εφαρμόζει κατά την κρίση της χωρίς να μπει στην διαδικασία να ενημερώσει στοιχειωδώς την τοπική κοινωνία, την τοπική αυτοδιοίκηση, τις ίδιες τις υπηρεσίες της. Προφανώς γιατί (πάλι) θεωρεί πως οι κανόνες και οι αποφάσεις που συντάσσει και λαμβάνει δεν επιδέχονται διάλογο και προτάσεις.
Στην πόλη λοιπόν που οι πρόγονοί της εξέλεξαν τον αρχηγό τους με κανόνες άμεσης δημοκρατίας και συναποφάσισαν την πορεία τους στο ολοκαύτωμα προασπίζοντας ιδέες όπως η Ελευθερία, η Δικαιοσύνη, η Πίστη και η Ελπίδα, τα «μαθήματα ιστορίας» είναι περιττά. Όπως περιττές είναι και οι υποδείξεις περί ανθρωπισμού κι άλλων ιδεωδών, που εμείς εδώ, πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας εφαρμόσαμε ουκ ολίγες φορές χωρίς να περιμένουμε κανένα οικονομικό ή άλλο αντιστάθμισμα. Οι Μεσολογγίτες και οι Μεσολογγίτισσες στην συντριπτική τους πλειοψηφία κ. Υπουργέ δεν «παζαρεύουν» την αξιοπρέπειά τους έναντι τιμημάτων. Ξέρουν να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, γνωρίζοντας καλά πως στον ανθρώπινο πόνο δεν χωρά καμία συναλλαγή. Γνωρίζουν καλά την Ιστορία και τις καταβολές τους και τα κρατούν ψηλά χωρίς τις δικές σας «νουθεσίες». Για μια ακόμη φορά ζητούμε απαντήσεις και ενημέρωση για τον τόπο μας κ. Υπουργέ. Αναμένουμε τις ενέργειές σας και όχι απαξιωτικές εκφράσεις και συμπεριφορές.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.