Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Κασόλας απαντά σε Κωνσταντάρα

Κασόλας απαντά σε Κωνσταντάρα

KASOLAS THEODOROS - THERMOΟ Συνδυασμός «Αξιοπιστία και Προοπτική για το δήμο Θέρμο», επικεφαλής του ο Θ.Κασόλας , εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση σε ανακοίνωση του συνδυασμού του δημάρχου Σπύρου Κωνσταντάρα (εδώ). Η ανακοίνωση:

Θα ήταν πιο εύκολο για όλους αν λειτουργούσε το livestreaming που αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο το 2016 και δεν λειτούργησε ακόμη, ώστε ο κάθε δημότης να είναι ενήμερος για τις γνώσεις των θεμάτων, τις προτάσεις, τη συμπεριφορά και την τακτική του κάθε εκλεγμένου μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εύχομαι και περιμένω κ. Δήμαρχε, εσείς που είστε ο άμεσα υπεύθυνος της εκτέλεσης των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, να υλοποιήσετε την απόφαση, έτσι ώστε να μπορεί να κρίνεται ο καθένας μας ανά πάσα στιγμή.

Όσον αφορά τα θέματα που προέκυψαν από την τελευταία ανακοίνωση του συνδυασμού της πλειοψηφίας.

Ο συνδυασμός μας ψήφισε την κατασκευή του μνημείου των πεσόντων αεροπόρων, όταν ως θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η πρακτική που ακολουθήθηκε για την ολοκλήρωση του έργου, ήταν αυτή με την οποία διαφωνήσαμε γιατί:

Έγιναν δύο εργολαβίες αντί να γίνει μία. Η πρώτη με ανάθεση με μηδενική έκπτωση, η  δεύτερη με ανοικτή δημοπρασία με έκπτωση πάνω από 40%. Τα δυο έργα που αφορούν το ίδιο μνημείο, έχουν διαφορετικούς τίτλους, ο ένας τίτλος είναι «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΟΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΩΝ» και ο άλλος τίτλος είναι ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ Ι.Μ. ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ». Ποιος μπορεί να συνδέσει τους δυο αυτούς τίτλους έργων και να καταλάβει πως πρόκειται περί του ιδίου έργου; Ας μη μιλάμε λοιπόν για νομιμότητα.

Όσον αφορά το θέμα περί υποβολής αναφορών προς τους επιθεωρητές Δημοσίων Έργων:

Σε προηγούμενο δελτίο μας, κατόπιν δικής του πρόκλησης, εκλήθη ο κ. Κωνσταντάρας να παρουσιάσει έστω και μία αναφορά υποβληθείσα από μένα. Τούτο ασφαλώς ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ αφού καμμία αναφορά από εμένα προσωπικά ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΙΣΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ. Επομένως ποιος παραπληροφορεί αποδεικνύεται. Για άλλη μια φορά, σας καλώ αν έχετε δική μου αναφορά να την παρουσιάσετε, διαφορετικά μιλάμε για διαπιστωμένο ψέμα και μάλιστα για δεύτερη φορά.

Όσον αφορά τα χρήματα που ζητήθηκαν από τους συγγενείς των ηρωικώς πεσόντων αεροπόρων του δήμου.

Μια σοβαρή δημοτική αρχή, δεν θα προέβαινε ποτέ σε αποστολή τέτοιας μορφής επιστολής, αν ήταν διατεθειμένη εκ προοιμίου να καλύψει εξ ιδίων τη δαπάνη σε περίπτωση αδυναμίας. Όλα αυτά,  τα επικαλείστε εκ των υστέρων,  μετά τη γενική κατακραυγή που ξεσήκωσε η γνωστοποίηση της επιστολής του κ. Κωνσταντάρα.

Και κάτι άλλο. Ένα μνημείο εγκαινιάζεται και παραδίδεται στην κοινωνία και δεν προκαθορίζεται επέτειος μετά από ένα χρόνο, όπως αναγράφετε στην ίδια επιστολή προς τους συγγενείς των πεσόντων. Τι νόημα έχει ο προκαθορισμός μιας τέτοιας επετείου;

Όσον αφορά την καταγγελία για το θέμα του ΤΟΕΒ, την οποία ο κ. Κωνσταντάρας διένειμε στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής στην τελευταία τους συνεδρίαση, ΑΓΝΟΟΥΣΑΜΕ την ύπαρξη άρα και το περιεχόμενό της.

Εμείς κινούμαστε πάντα στο φως κι όχι στο παρασκήνιο, εξ ου και τα δελτία τύπου που δημοσιεύουμε. Οι εν κρυπτώ και παραβύστω μέθοδοι και πρακτικές είναι ξένες προς εμάς,  γι’ αυτό αντιτείνουμε τα παρακάτω:

 1. Δεν πάρθηκε απόφαση για το ΤΟΕΒ στο Δημοτικό Συμβούλιο της 17ης Μαρτίου 2017, παρά το ότι αυτό έπρεπε να γίνει, αφού γραφόταν και στην πρόσκληση του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και φυσικά αφού ήταν προϋπόθεση για την ανάθεση σε ορκωτούς λογιστές που με το πόρισμά τους μιλούσανε για έλλειμμα.
 1. Εμείς ζητήσαμε εγγράφως το θέμα να επανέλθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και αυτό έγινε στις 29 Μαρτίου 2017, όπου με την πρότασή μας, η οποία μειοψήφησε, προσπαθήσαμε να δώσουμε λύση. Η συμπολίτευση κατέθεσε διαφορετική πρόταση η οποία πλειοψήφησε, αλλά επειδή κατά την άποψή μου δεν κινούνταν στο πλαίσιο της νομιμότητας, έκανα προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση προκειμένου ο ελεγκτής νομιμότητας να κρίνει για το σύννομο αυτής.
 2. Η απόφαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου, ακυρώνεται στις 24 Μαΐου 2017. Από τη στιγμή που περιμένω την απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, σε προσφυγή που εγώ ο ίδιος κατέθεσα, ούτε σαν σκέψη δεν θα έπρεπε να περνά από το μυαλό κανενός, ότι θα μπορούσα να είμαι ο καταγγέλλων. Η ακύρωση μιας απόφασης από τον ελεγκτή εμπεριέχει απόλυτες πληροφορίες για την νομιμότητα αυτής.

Σε άλλες πηγές να ανατρέξετε για να βρείτε τον καταγγέλλοντα. Έπρεπε να υπάρχει η απαιτούμενη φειδώ στη διαχείριση ενός τόσο λεπτού θέματος. Σας υπενθυμίζω το πιστοποιητικό θανόντα το οποίο διένειμε ο κ. Δήμαρχος στα μέλη της οικονομικής επιτροπής.

Οι περί ηθικής και σεβασμού στους νεκρούς υποδείξεις, επιστρέφονται στον αποστολέα τους ως επιεικέστατα απαράδεκτες.

ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΑΣΟΛΑΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΟΥ

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

 1. ΔΗΜΉΤΡΗΣ

  Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

  Σας καλούμε, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 σε τακτική δημόσια συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Θέρμου την 26 Μαΐου 2017 ημέρα Παρασκευή και ώρα 8.30 π.μ για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα

  ΘΕΜΑΤΑ
  4ο:Έγκριση διάθεση – δέσμευση πίστωσης ποσού 215.000,00 € με ΦΠΑ ,καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου :Διαμόρφωση προαυλίου χώρου Γυμνασίου Θέρμου με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση [άρθρο 32 του Ν.4412/2016] και έγκριση τεχνικών προδιαγραφών

  Εδώ είναι τα ωραία.
  Να μάθουμε και το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.