Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Kασόλας: παραπληροφορεί ο δήμαρχος Θέρμου

Kασόλας: παραπληροφορεί ο δήμαρχος Θέρμου

KASOLAS THEODOROS - THERMOΟ επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Θέρμου Θόδωρος Κασόλας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαντά σε όσα υποστήριξε ο δήμαρχος Σπύρος Κωνσταντάρας περί υπονόμευσης της κατασκευής του νέου Λυκείου. Αναλυτικά:

Με ανακοίνωσή του που εστάλη στα Μ.Μ.Ε. στις 21 Φεβρουαρίου 2017, ο κ. Δήμαρχος Θέρμου εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου μας, επίθεση η οποία στηρίζεται στην αυθαίρετη παρερμηνεία των λεχθέντων, στην πλήρη παραπληροφόρηση και στην ακραία δημαγωγία,
Ο κ. Δήμαρχος στην αρχή της ανακοίνωσής του και, αναφερόμενος γενικά αφού προσπαθεί να δώσει μαθήματα ευγένειας, ενότητας και σύμπνοιας, ισχυρίζεται πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπονομεύει ευθέως την ανάγκη κατασκευής του νέου Λυκείου Θέρμου, ενώ στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας και του Απολογισμού πεπραγμένων του Συλλόγου Θερμίων στην Αθήνα, ο κ. Κασόλας τοποθετήθηκε λέγοντας πως είναι μη βιώσιμο το έργο. Ισχυρίζεται επίσης στην ανακοίνωσή του ο κ. Δήμαρχος, πως με καθημερινές του ενέργειες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με επιστολές, αναφορές και τοποθετήσεις του τάσσεται εναντίον των έργων που πρόκειται να γίνουν στο Δήμο μας.
Ουδέν αναληθέστερον των ανωτέρω.
1. Μαθήματα ευγένειας, απ΄ τον άνθρωπο που καταφέρθηκε εναντίον πρώην αντιδημάρχου του και Δημοτικού Συμβούλου του, με μηνυτήρια μάλιστα αναφορά δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτά. Αντικείμενο αυτής της μηνυτήριας αναφοράς ήταν το ΤΟΕΒ κάτω Χρυσοβίτσας.
2. Ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για την εκτέλεση αποφάσεων (άρθρο 58 Ν.3852/2010), που δεν απαντά στα προς τον κ. Δήμαρχο ερωτήματα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Αιτήσεις 3880/23.9.2016 και 4333/2.11.2016), τα οποία αφορούν την καθυστέρηση υπογραφής συμφωνητικού με τους Ορκωτούς Λογιστές για τον διαχειριστικό έλεγχο στο ΤΟΕΒ Κάτω Χρυσοβίτσας, όταν μάλιστα τα ερωτήματα αυτά αφορούν απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 9/6/2016, ο άνθρωπος αυτός δεν μπορεί να μιλάει για ευγένεια, δεν έχει το δικαίωμα παράδοσης μαθημάτων δεοντολογίας.
3. Αψευδής μάρτυρας της μη ευγενούς συμπεριφοράς του κ. Δημάρχου, ακόμα και προς Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής του, είναι τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Ελπίζουμε πως η εγκατάσταση του live streaming συστήματος, θα ελαχιστοποιήσει τα φαινόμενα επίδειξης αγενούς συμπεριφοράς. Θυμίζουμε πως το σύστημα αυτό, το οποίο για ευνόητους λόγους δεν ήθελε ο κ. Δήμαρχος, υπερψήφισε τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο και ευελπιστούμε στην άμεση εγκατάστασή του, την οποία άλλωστε υποχρεούται να ολοκληρώσει.
4. Στην επιστολή του ο κ. Δήμαρχος γράφει πως όλα αυτά ίσχυαν μέχρι χθες. Τι εννοεί άραγε;
5. Όσον αφορά την κατασκευή του νέου Λυκείου Θέρμου και τη βιωσιμότητα του έργου.
5.1. Στην πρωτομιλία μου και με αφορμή σχόλιο παρισταμένου συντοπίτη μας, που σχετιζόταν με τη βιωσιμότητα του έργου, είπα πως «καλόν είναι σε τέτοια έργα να γίνεται ενημέρωση και εκτενής διαβούλευση έτσι ώστε να μην υπάρχουν απορίες ή κενά ενημέρωσης σε έγκριτους και σεβαστούς συμπολίτες μας». Ο πρόεδρος της συνέλευσης, δεν αποδοκίμασε την τοποθέτησή μου στο θέμα αυτό, αλλά ζήτησε να κάνω δευτερολογία επ΄ αυτού και να διευκρινίσω τι εννοώ, πράγμα το οποίο και έκανα. Στη δευτερομιλία μου είπα ότι ψηφίσαμε για την κατασκευή του νέου Λυκείου, καθότι τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των Λαϊκών Συνελεύσεων εμείς τις σεβόμαστε απολύτως, άλλοι είναι εκείνοι που τις προσπερνούν. Ξεχνά ο κ. Δήμαρχος ποιοί βοηθούσαν αμισθί τη διακίνηση του φακέλου του νέου Λυκείου Θέρμου στην Πολεοδομία, φθάνοντας την ολοκλήρωσή του στο 90%, ενώ όταν ανέλαβε αυτός και για την ολοκλήρωσή του προέβη σε δύο αναθέσεις.
5.2. Η έγκριση της προγραμματικής σύμβασης του νέου Λυκείου Θέρμου, μεταξύ του Δήμου Θέρμου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ήταν θέμα σε δύο Δημοτικά Συμβούλια. Στο πρώτο εμείς υπερψηφίσαμε. Το δεύτερο έγινε μόνο και μόνο επειδή έπρεπε να καταργηθεί η παλιά προγραμματική σύμβαση, κάτι που δεν γνώριζε ο κ. Δήμαρχος. Στο δεύτερο Δημοτικό Συμβούλιο όσοι εκ των Δημοτικών Συμβούλων της παράταξής μας ήταν παρόντες, ψήφισαν θετικά. Υπενθυμίζουμε στον κ. Δήμαρχο, πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ψηφίζει και δεν επανέρχεται, Εμείς δεν φυγομαχούμε, ούτε κάνουμε πολιτική εντυπώσεων.
6. Στην επιστολή του επίσης ο κ. Δήμαρχος αναφέρεται περί προσβολής διαφόρων Συλλόγων, της προηγούμενης δημοτικής αρχής κ.α. Δεν είναι άραγε όψιμο το ενδιαφέρον του για την προηγούμενη Δημοτική αρχή;
7. Αναφέρεται επίσης και σε αναφορές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αναφέρεται άραγε στη μοναδική αναφορά που έχουμε κάνει 5 Δημοτικοί Σύμβουλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης και 2 Δημοτικοί Σύμβουλοι της συμπολίτευσης για τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου; Γιατί ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ έχει γίνει και η εκδίκασή της είναι στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, ενώ έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία που απαιτείται από τον Καλλικράτη. Ο κ. Δήμαρχος, στο μέτρο που του αντιστοιχεί, έπρεπε να έχει δώσει απαντήσεις και απτά δείγματα γραφής.
8. Όσον αφορά τις ενάντιες στα διάφορα έργα τοποθετήσεις μας, τις οποίες ισχυρίζεται ο κ. Δήμαρχος, πρέπει να γνωρίζει ότι ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να ελέγχει και να καταθέτει προτάσεις, κάτι το οποίο κάνουμε εμείς με μεγάλη επιτυχία, κάτι το οποίο δεν έκανε αυτός επί μία ολόκληρη δωδεκαετία. Η εναντίωσή του στον έλεγχο από την αντιπολίτευση, είναι αυτή που τον συνθλίβει, γιατί βρίσκεται εκτεθειμένος. Παράδειγμα: στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο στις 17.2.2017 αποκαλύφθηκε κατάτμηση προμήθειας υλικών ύδρευσης, κάτι το οποίο παραδέχθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο κι είναι προς τιμή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, καθότι έχει έρθει ακυρωτική πράξη απ΄ τον αρμόδιο Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Κύριε Δήμαρχε, τα δυσεπίλυτα προβλήματα του Θέρμου, απαιτούν βαθειά γνώση, ωριμότητα μελετών, διαβούλευση με τους φορείς της περιοχής, πολιτική βούληση και θάρρος αντιμετώπισής των. Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του περισσού.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.