Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Καστράκι: «Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα»-αποκαλυπτικό βίντεο

Καστράκι: «Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα»-αποκαλυπτικό βίντεο

«Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα», λένε-χωρίς δόση υπερβολής- όσοι τύγχανε να διασχίζουν τις πρώτες πρωινές ώρες τον επαρχιακό δρόμο  Αγρινίου – Εμπεσού στο ύψος του Καστρακίου.

Τα ορμητικά νερά του «φουσκωμένου» παραπόταμου που δημιουργείται από τα πολλά ρέματα (αφετηρία τους η περιοχή της Κεχρινιάς) κάλυψαν το οδόστρωμα και ήταν ικανά να παρασύρουν τα οχήματα που κινούνταν από και προς την περιοχή του Βάλτου.

«Το συγκεκριμένο ρέμα το είχαμε ξεμπαζώσει την περασμένη άνοιξη όταν η Περιφέρεια έστειλε μηχανήματα. Έπεσε πάρα πολύ νερό. Έχουμε σοβαρό πρόβλημα, δεν ξέρω τι θα γίνει .Πρέπει να παρθούν μέτρα αλλιώς θα θρηνήσουμε θύματα κάποια στιγμή»,  ανέφερε στο agrinionews.gr ο πρόεδρος της Κοινότητας Καστρακίου, Γρηγόρης Μηλιόρδος.

Σημειώνει εξάλλου πως προκαλείται σοβαρό πρόβλημα όταν-όπως επίσης συνέβη σήμερα- ανεβαίνει η στάθμη της λίμνης και το νερό καλύπτει τη γέφυρα στο συγκεκριμένο σημείο, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το χωριό.

Εκφράζει ο  κ. Μηλιόρδος  την άποψη πως πρέπει να  σηκωθεί η γέφυρα για να αποφευχθεί η καταστροφή της και κοπεί ο κεντρικός αυτός οδικός άξονας.

Όπως αναφέρει εξάλλου ο πρόεδρος του Καστρακίου στην περιοχή προκλήθηκαν μεγάλα προβλήματα καθώς καταστράφηκαν καλλιέργειες (ελιές, καλαμπόκια) ενώ πνίγηκαν κότες και πρόβατα.

Θυμίζουμε πως ο δήμος Αγρινίου έχει ζητήσει να κηρυχθεί η ενότητα Στράτου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τα αιτήματα ωστόσο δεν αρκούν και για περιπτώσεις όπως αυτή στο Καστράκι απαιτείται κινητοποίηση χωρίς χρονοτριβή…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.