Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Κατά της κατάργησης του τμήματος του ΤΕΙ στο Αντίρριο η Ομοσπονδία Συλλόγων Ναυπακτίας

Κατά της κατάργησης του τμήματος του ΤΕΙ στο Αντίρριο η Ομοσπονδία Συλλόγων Ναυπακτίας

Μετά την πρόταση του Υπουργού Παιδείας να καταργήσει το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ που στεγάζεται στο Αντίρριο , συνήλθε την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 το Κεντρικό Συμβούλιο της Ομοσπονδία Συλλόγων Ναυπακτίας και  αποφάσισε να στηρίξει το παρακάτω  ψήφισμα που ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπακτίας που συγκλήθηκε εκτάκτως την Κυριακή 24 Μαρτίου με μοναδικό θέμα συζήτησης την παραμονή του τμήματος ΤΕΙ στην Ναύπακτο.

Το ψήφισμα

1. Το Δημοτικό συμβούλιο εκφράζει την αντίθεσή του στην πρόταση του υπουργού παιδείας να καταργήσει το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που στεγάζεται στο Αντίρριο.
2. Το Τμήμα θεωρείται από τα πλέον επιτυχημένα και κατά συνέπεια η κατάργησή του και η μετακίνησή του δεν εξυπηρετεί εκπαιδευτικούς σκοπούς.
3. Στηρίζουμε το αίτημα για ίδρυση πανεπιστημίου στην Αιτωλ/νία.
4. Να ληφθούν μέτρα για τη δημιουργία μόνιμων εγκαταστάσεων στη Ναύπακτο.
5. Ο Δήμος και η επιτροπή για το ΤΕΙ να διοργανώσουν για τις κινητοποιήσεις και την αντίδραση της κοινωνίας για την αδικία που γίνεται σε βάρος του δήμου μας.
6. Στις θέσεις του δήμου προσθέτουμε την ομόφωνη απόφαση της Συνέλευσης του τμήματος ΤΕΙ για την παραμονή του στη Ναύπακτο.

Για το Κεντρικό Συμβούλιο της Ο.ΣΥ.Ν.

Η Πρόεδρος                              Η Γραμματέας

Δήμητρα Δημαδάμα                  Πια Ιωάννα

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. nikos

    Ενώ άμα κάτσει το τμήμα στο Αντίρριο θα εξυπηρετεί τους εκπαιδευτικούς σκοπούς?Τα συμφεροντάς σας θα εξυπηρετήσει μόνο! Αφήστε να ανοίξει τα φτερά του το Τμημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.