Πέμπτη, Ιανουάριος 17, 2019

Καταδικάζουν την επίθεση σε συνάδελφό τους στο Μεσολόγγι οι νοσοκομειακοί ιατροί

nosokomeio4_550332693

«Τέτοιες ενέργειες είναι καταδικαστέες από όπου και αν προέρχονται, πόσον μάλλον όταν είναι και παντελώς αναίτιες» αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της «Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Νομού Αιτωλοακαρνανίας» (ΕΙΝΝΑΑ) για την απρόκλητη επίθεση σε βάρος ιατρού στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου καθώς εξέταζε ασθενή. Αναλυτικά η ανακοίνωση με την οποία καταδικάζουν την επίθεση αναφέρει τα εξής:

Καταδικάζουμε απερίφραστα την απρόκλητη επίθεση σε βάρος συναδέλφου μας που υπηρετεί στην Ν.Μ.Μεσολογγίου, την ώρα που εξέταζε ασθενή, το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του.

Τέτοιες ενέργειες είναι καταδικαστέες από όπου και αν προέρχονται, πόσον μάλλον όταν είναι και παντελώς αναίτιες. Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα γινόμαστε συχνά μάρτυρες τέτοιων περιστατικών στους χώρους του ΕΣΥ Πανελλαδικώς.

Οι αιτίες πολλές και οι περισσότερες θα πρέπει να αναζητηθούν στο γεγονός της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης των ιατρικών μονάδων.

Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δίνουν καθημερινά μάχη για την εξυπηρέτηση των ασθενών σε δύσκολες συνθήκες και δυστυχώς είναι οι αποδέκτες όλης της δυσαρέσκειας και αγανάκτησης που προκύπτει από τις δυσλειτουργίες του συστήματος και τις καθυστερήσεις.Ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και ασθενείς είναι σύμμαχοι και όχι αντίπαλοι στην προσπάθεια της παροχής υπηρεσιών υψηλού επιπέδου δωρεάν για όλους και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Όσο καταδικαστέα είναι κάθε μορφή βιαιοπραγίας, λεκτική ή σωματική, εναντίον εργαζομένων που εκτελούν με αυταπάρνηση το καθήκον τους, άλλο τόσο είναι επιβεβλημένη η προστασία των εργαζομένων στους χώρους εργασίας τους από τους αρμόδιους φορείς.

Προστασία που ξεκινά πρώτιστα με την βελτίωση των συνθηκών εργασίας, τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή όσο και σε κάλυψη των ελλείψεων σε προσωπικό.
Η δωρεάν υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών υγείας για όλους από δικαίωμα έχει γίνει ζητούμενο.

Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να συντονιστούν όλες οι προσπάθειες και σε καμία περίπτωση δεν γίνεται αποδεκτός ο «λιθοβολισμός» των εργαζομένων που δίνουν την δική τους μάχη σε δύσκολες και οριακές πολλές φορές συνθήκες.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. zaρας

    Αντί να βγάζετε φιρμάνια και να μας λέτε για καθημερινές μάχες που δίνετε, θα ήταν καλύτερο να σκεφτείτε τι ιατρικές υπηρεσίες μας παρέχετε. Εμείς πληρώνουμε ως υποζύγια εισφορές φόρους και πάλι εισφορές και πάλι φόρους και όταν έχουμε την ατυχία να αρρωστήσουμε πάλι ξανά πληρώνουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι εγκρίνω την όποια αυτοδικία αλλά αντί για φιρμάνια και ανακοινώσεις λίγη αυτοκριτική δεν βλάπτει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.