Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Κατάφεραν να διχάσουν ακόμη και τους φοιτητές του ίδιου τμήματος στο Αγρίνιο!

Κατάφεραν να διχάσουν ακόμη και τους φοιτητές του ίδιου τμήματος στο Αγρίνιο!

Λόγω εορταστικής περιόδου και εποχής να πέρασε κάπως στα ψιλά αλλά οι φοιτητές του τμήματος που μεταλλάχθηκε σε Ιστορίας-Αρχαιολογίας (με σύντομο ορίζοντα να φύγει προς την Πάτρα) εξέδωσαν μια ανακοίνωση στην οποία δεν ζητούν μόνο να σταματήσει η κατάληψη από τους «προκατόχους» τους του ΔΠΠΝΤ.  Το πιο σημαντικό που δηλώνουν σε αυτή τους την ανακοίνωση είναι πως δεν επιθυμούν καμιά προσθήκη στο όνομα του τμήματός του!

Οπότε, συνολικά όλοι οι υπεύθυνοι κατόρθωσαν το εξής μοναδικό:  Από τη μία, ένα από τα λίγα τα τμήματα που καταργήθηκαν στο Αγρίνιο και θέλουν να επανιδρυθεί οι φοιτητές του αλλά και να παραμείνει στην πόλη δεν δέχονται- όπως έχουν εξηγήσει- καμία αλλαγή, θέλουν να συνεχίσει να υπάρχει ως Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών.

Και τώρα και οι φοιτητές του τμήματος με το νέο όνομα στην ουσία λένε πως ακόμη κι αν ήθελαν «οι άλλοι» έναν προσδιορισμό στο νέο του όνομα, δηλαδή το «Ιστορίας-Αρχαιολογίας» οι ίδιοι δεν θα το δέχονταν! Με άλλα λόγια, κάποιοι κατάφεραν να διχάσουν τα νέα παιδιά με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις τους και οι νέοι φοιτητές δεν συζητούν καν την προσθήκη του χαρακτηρισμού  «Ψηφιακού Πολιτισμού» στον τίτλο του Ιστορίας-Αρχαιολογίας!

Μιλάμε για κατόρθωμα που μας αφορά όλους! Τους πολίτες του Αγρινίου πρωτίστως, αφού η πόλη έχει το θλιβερό προνόμιο να είναι η μοναδική που είδε να καταργείται ολόκληρο πανεπιστήμιο που είχε ιδρυθεί με έδρα την ίδια από τον απίθανο Αρβανιτόπουλου και την «Αθηνά» του…

Εύγε! Συνεχίζουμε….

 

ο (υ)περαστικός

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. Ανώνυμος

    Αγαπητέ (υ) περαστικέ, θα σας πρότεινα να ψάξετε σε ερμηνευτικό λεξικό τις λέξεις ” καταργείται” και ” αντικαθίσταται” προτου εκφράσετε την γνώμη σας δημόσια περί “ίδιου” τμήματος . Σας υπενθυμίζω επίσης ότι, η εισαγωγή στο ΔΠΠΝΤ γίνονταν από το 4ο πεδίο ενώ για στο Ιστοριας- Αρχαιολογίας από το πρωτο. Εκτιθεστε δημόσια.

  2. Χριστίνα Σκαπετούλια

    Δεν υφίσταται κανένας διχασμός .Με την ανακοινωσή τους οι φοιτητές του νέου τμήματος ζητούν να σπουδάσουν αυτό που επέλεξαν στο μηχανογραφικό και πολύ σωστά.Ζητούν επίσης από την πολιτεία να βρει την βέλτιστη λύση στο πρόβλημα.Οι φοιτητές του ΔΠΠΝΤ ζητούν την επανίδρυση του τμήματός τους και την διατήρηση και των δύο τμημάτων όπως εξάλλου ήταν και το ψήφισμα του Δημοτικού συμβουλίου.Ο καθένας διεκδικεί για το τμήμα του το καλύτερο χωρίς ωστόσο αυτά που ζητάνε να αντικρούονται.

  3. Ανώνυμος

    Οι φοιτητές του τμήματος ιστορίας ,- αρχαιολογίας ζητούν να τους σεβαστούν και να τους αφήσουν οι φοιτητές ενός άλλου τμήματος δηλ της Διαχείρισης,να κάνουν τα μαθήματά τους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.