Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Καταγγελία για παρακράτηση λειτουργικών δαπανών που προορίζονται για σχολεία του δήμου Μεσολογγίου

Καταγγελία για παρακράτηση λειτουργικών δαπανών που προορίζονται για σχολεία του δήμου Μεσολογγίου


Για παράνομη παρακράτηση και μάλιστα για δεύτερη φορά, ποσών που προορίζονται για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών σχολείων του δήμου Μεσολογγίου, κάνει λόγο η παράταξη «Η Κοινωνία Μπροστά».

«Με ποιο δικαίωμα, για δεύτερη φορά, παρακρατείτε τις λειτουργικές δαπάνες των Σχολείων;», τιτλοφορείται η σχετική ανακοίνωση της παράταξης.

Για δεύτερη φορά – χωρίς κανένα ενδοιασμό και ντροπή – οι κύριοι της Δημοτικής Αρχής με ταυτάριθμες αποφάσεις της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, και με την ευθύνη των Προέδρων τους Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Αναστάσιου Σκαρμούτσου και Ειρήνης Καλαμάκη, στις 9-1-2019 και 25-1-2019, κατά την αποδοχή και κατανομή των λειτουργικών δαπανών έτους 2018 (Δ΄ δόση) προέβησαν στο ανεπίτρεπτο και αδιανόητο, να παρακρατήσουν αντίστοιχα 16.723,23 ευρώ για την Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή και 8.200 ευρώ για την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή, προκειμένου να κάνουν οι ίδιοι “κουμάντο” στο δημόσιο χρήμα που είναι άκρως απαραίτητο για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων.
Ερωτώνται λοιπόν οι κ.κ. Σκαρμούτσος και Καλαμάκη:
α) Με ποιο τρόπο νομιμοποιείστε θεσμικά να κάνετε κάτι τέτοιο;
β) Τη στιγμή που όλα τα σχολεία του Δήμου έχουν στεγνώσει κυριολεκτικά σε επίπεδο λειτουργικών δαπανών, γιατί δεν διαθέτετε ολόκληρο το ποσό προς αυτά και το παρακρατείτε παρανόμως;
γ) Γιατί δεν φέρατε στο πρόσφατο (28/1) Δημοτικό Συμβούλιο την εν λόγω κατανομή; Φοβηθήκατε μήπως και γίνουν αντιληπτές, για μια ακόμα φορά, οι απαράδεκτες και περιφρονητικές σας τακτικές απέναντι στις σχολικές μονάδες και τους διευθυντές τους;
Η κατάσταση αυτή κάποια στιγμή πρέπει να λάβει τέλος. Δεν είναι δυνατόν να θεωρείτε το δημόσιο και ιδιωτικό χρήμα ιδιοκτησία σας. Κάποιοι επιτέλους πρέπει να αντιδράσουν.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.