Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020

Καταγγελία: Το 5ο δημοτικό Μεσολογγίου “έστειλε” στο σπίτι παιδιά Ρομά επειδή ήταν ανυπάκουα

Την δυσαρέσκειά του εξέφρασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ρομά Μεσολογγίου, Αλ. Μπέκος, επειδή αρκετά παιδιά, ουσιαστικά αποβλήθηκαν από το 5ο δημοτικό σχολείο, στο οποίο φοιτούν.

Ο κ. Μπέκος υποστήριξε ότι κλήθηκε τόσο ο ίδιος όσο και κάποιοι άλλοι γονείς να πάνε στο σχολείο και να πάρουν τα παιδιά τους. Όταν ο ίδιος ζήτησε ενημέρωση,  του είπαν ότι ήταν ανυπάκουα.  Ουσιαστικά το ίδιο υποστήριξε και η Διευθύντρια Μαρία Καψάλη,  κατά την επικοινωνία που είχε μαζί της το aixmi-news.gr, προσθέτοντας ότι μερικά από αυτά  έχουν δημιουργήσει  ομάδα, θέλοντας να ξεχωρίσουν, χωρίς να  δημιουργούν άλλα ζητήματα ή ζημιές.

Κατά την κα Καψάλη, κάποια παιδιά Ρομά, είναι κάπως αντιδραστικά, καθώς πολλές φορές αρνούνται να μπουν στην αίθουσα μετά το διάλλειμα. Μάλιστα οι γονείς έχουν κληθεί αρκετές φορές στο σχολείο για να ενημερωθούν για τα παιδιά τους, σύμφωνα με την Διευθύντρια, που πρόσθεσε ότι ανάλογες συμπεριφορές έχουν και άλλα παιδιά όχι μόνο Ρομά.

Υποστήριξε ότι σήμερα, αναγκάστηκε να πει  στους γονείς να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο για να τους  δείξει ότι υπάρχουν κανόνες στο σχολείο, προκειμένου   να συμμορφωθούν. «Δεν το κάναμε για να τιμωρήσουμε τα παιδιά, απλά υπάρχει ένα πλαίσιο», τόνισε χαρακτηριστικά. Ωστόσο καθημερινά υπάρχουν και άλλα παιδιά, είτε Ρομά, είτε άλλα,  που δημιουργούν προβλήματα ανυπακοής.

Μάλιστα ο κ. Μπέκος, σε συζήτηση που είχε με την Διευθύντρια το προηγούμενο διάστημα, πρότεινε  να κληθούν οι Ρομά, όπως διαβεβαιώνει και η ίδια, προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να τους ενημερώσουν και να τους μιλήσουν για τον τρόπο διαπαιδαγώγησης, ώστε να μην προκαλούν προβλήματα το σχολείο. Αυτό βέβαια δεν έχει ακόμα, αν και οι δάσκαλοι καλούν κατά καιρούς διάφορους γονείς, από τους οποίους δεν ανταποκρίνονται όλοι.

Στο 5ο δημοτικό, φοιτούν 30 παιδιά Ρομά, που τα περισσότερα είναι επιμελή και με άψογη συμπεριφορά. Υπάρχουν όμως και κάποια που είναι άτακτα, όπως άλλωστε συμβαίνει και με άλλα παιδιά, όπως είπε η  κα Καψάλη.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ-aixmi-news.gr 

Θέματα που ενδιαφέρουν

7 Σχόλια

 1. Anonimos

  Ο Πλάτωνας έγραφε στην πολιτεία πως οι άνθρωποι γίνονται σώφρονες με την πειθώ και τη βία. Όπου δεν πίπτει, λόγος πίπτει ράβδος…
  Και πράγματι έτσι είναι.
  Ωστόσο πριν τη ράβδο, πρέπει πάντα να προηγείται ο λόγος. Όταν όμως ο λόγος αποτυγχάνει έρχεται η ράβδος.

 2. βανιας

  να βάλεις τη ράβδο εκεί που ξέρεις αν γουστάρεις ξύλο.

 3. veggos

  Τι σημασία έχει αν ήταν ρομά? Το σχολείο λειτουργεί με νόμους ανεξάρτητα αν είσαι ρομά ή οτιδήποτε άλλο.Οποιος δεν τους σέβεται υπάρχουν και οι ανάλογες ποινές.
  έλεος …

 4. Anonimos

  εκει που ξερεις να την βαλεις εσυ…. εγω δεν το συνηθίζω προοδευτικε 👎👎👎👎

 5. Ζαβός

  ‘Εκαναν ομάδα,δεν έμπαιναν στην τάξη,δεν άκουγαν τους δασκάλους και άλλα πολλά.Και πήγαν μια μέρα σπίτι τους…Δεν κατάλαβα το πρόβλημα.

 6. Anonimos

  Το κανονικό ειναι η ΑΠΟΒΟΛΗ τους απο την Σχολικη Μοναδα και δια παντός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.