Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες φιλόζωων για πουλιά που πεθαίνουν σε δίχτυ του ΚΤΕΛ στο Αγρίνιο-Παρέμβαση του δασαρχείου

Καταγγελίες φιλόζωων για πουλιά που πεθαίνουν σε δίχτυ του ΚΤΕΛ στο Αγρίνιο-Παρέμβαση του δασαρχείου

Πριν από δύο μήνες στην  οροφή του χώρου επιβίβασης και αποβίβασης των εγκαταστάσεων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ στο Αγρίνιο τοποθετήθηκε προστατευτικό δίχτυ. Η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω διαμαρτυριών για ακαθαρσίες από τα πουλιά.

Καταγγέλλεται ωστόσο πως το δίχτυ αυτό αυτό προκάλεσε το θάνατο χελιδονιών που είχαν χτίσει αρκετές φωλιές στην περίοδο αναπαραγωγής τους.

Για το ζήτημα κινητοποιήθηκαν Φιλόζωοι, η Ορνιθολογική Εταιρεία καθώς και το δασαρχείο που φέρεται να προέβη σε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αγρινίου.

Σε ανακοίνωση του το Σωματείο «Φίλοι των Ζώων Δήμου Αγρινίου» ωστόσο αναφέρει πως το δίχτυ παραμένει στη θέση του και την περασμένη Παρασκευή δυο πουλιά, ένα χελιδόνι και ένα περιστέρι, εντοπίστηκαν σε ημιθανή κατάσταση .

Το Σωματείο καλεί τους εμπλεκόμενους να ευαισθητοποιηθούν και να συνεργαστούν με αρμόδιους παράγοντες και να βγάλουν το δίχτυ προστασίας επεγκλωβίζοντας τα πουλιά που υπάρχουν, αφού πρώτα βεβαιωθούν ότι οι φωλιές των χελιδονιών δεν έχουν νεοσσούς.

Ζητά  εξάλλου να γίνει η τοποθέτηση του διχτυού ξανά. με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχει είσοδος για οποιοδήποτε είδος πουλιών.

Η ανάρτηση του Σωματείου «Φίλοι των Ζώων Δήμου Αγρινίου»

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.